Вижте кулинарните претенции на „Джипси кингс“ в Благоевград

Печено агнешко и биоспанак са единствените специални заявки, направени от музикантите от световноизвестната група „Джипси кингс“ за  престоя им в Благоевград за фестивала „Франкофоли“, разкриха за вестник „Струма“ от „кухнята“. Двете семейства в групата Рейес и Балиардос, потомци на испански цигани, преселници в Южна Франция след Гражданската война, в момента имали обострени отношения и не си говорели, но пред организаторите на мащабното музикално събитие декларирали категорично, че личните им отношения няма да се отразят на професионалните им ангажименти, които са поели към публиката. Преди пристигането си музикантите декларирали, че нямат други специални претенции към кухнята, като подчертали, че наблягат на фрешове и държат да има достатъчно. Български ястия на блок-маса в хотела, в който са настанени, ще задоволят и най-претенциозните сред гост-изпълнителите, убедени са организаторите.

Звездата Заз пък предупредила, че има алергия към глутен и няма никакви претенции какво ще яде, стига храната да не съдържа пшеница, ръж, ечемик и всички житни култури с тази съставка. Само един музикант от групата й декларирал, че е вегетарианец и държи да има и постни гозби в менюто.

Любопитното за дуета Нувел Ваг е, че братът на едната от тях е женен за благоевградчанка и солистката, щастлива, коментирала, че в Благоевград си е у дома, тъй като сватовете им са тук.

Специално за „Франкофоли“ и наградите на БГ радио в областния център на Пиринско се очакват министърът на туризма Николина Ангелкова, посланиците на Египет, Франция, Грузия, Италия, Казахстан. Тервел Пулев също ще гостува в Благоевград заедно с още хиляди ценители на хубавата музика от цяла България.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене