Адът на една българка от Благоевград в Испания, отишла да бере ягоди

Намерила си работа във ферма за ягоди в Испания, но кошмарът започнал веднага след пристигането й. Младата жена споделя, че е живяла заедно с още 55 робини, на които постоянно било подвиквано от надзиратели. Мизерията, униженията и постоянната експлоатация били ежедневие във фермата.

Жената се казва Марчела и е от Благоевград. Работното място било в село много близо до Малага. След като пристига на работното си място се ужасила. Вкарват 50 жени в малък микробус и ги карат на поле пълно с редове ягоди и няколко сгради.

Стаите били много малки, но въпреки това ги настанили по шест. Поради ограниченото пространство леглата било на по два етажа. Марчела признава, че веднага я обзема чувство на клаустрофобия, но решава да се стегне, защото е дошла да работи. В стаята й била настанена с нейната приятелка и четири циганки. Положението било следното. За всичките 50-тина жени имало три тоалетни, три хладилника. От хладилника се полагало по половин рафт. Разполага ли са и с една столова.

Следва ставане в 5 часа, облечени топло и с ботуши и виене по 2 часа пред офис помещение за разпределяне на редовете за бране. После работата започва. Превиваш се цял ден и нямаш право да се изправяш, да отидеш по нужда или да пиеш вода. За всяко едно от тези действия се искало специално разрешение от надзорника.

Ако някоя от жените се оплаче следват ругатни и унижения. И общо взето така следва разказа, историята е ясна. Марчела успява да избяга, благодарение на един от надзирателите.

 

spodeli.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене