НОВО ПРИЗВАНИЕ! Убиецът на диджей Дани – К. Зашев-Шефа, стана охрана в затвора

Осъденият на 2 г. и 6 м. за убийството на диджей Йордан Соколов-Дани от Дупница – Кирил Зашев-Шефа, е назначен за охранител на входа на затворническото общежитие в с. Самораново, община Дупница. Бащата на убития диджей Богомил Соколов често минавал покрай общежитието с личния си автомобил, което стряскало Кирил Зашев, съобщиха бивши затворници.

Както вестник „Струма“ писа, съдията в Кюстендилски окръжен съд Мирослав Начев осъди на 2 г. и 6 м. затвор Кирил Зашев за убийството на Йордан Соколов, квалифицирайки трагедията като „убийство по непредпазливост“.

На първа инстанция Съдия Мая Гиздова от Дупнишки районен съд присъди на Кирил Зашев 3 г. лишаване от свобода за убийството, извършено през лятото на 2010 г. в култовото тогава заведение в Дупница „Клуб 13“, където Зашев е работил като барман, а Йордан Соколов – като диджей. По време на ремонт в заведението Кирил Зашев простреля смъртоносно Йордан Соколов, който почина от кръвозагуба по пътя за Спешен център – Дупница. Версията на К. Зашев бе, че пистолетът му гръмнал случайно, докато го въртял в ръката си. Кирил Зашев трябва да плати и 200 000 лв. кръвнина на родителите на Йордан Соколов.

Бащата на убития диджей Богомил Соколов още на първото заседание в Районен съд – Дупница на всеослушание заяви, че ще отмъсти за смъртта на сина си.

Съкилийникът на Кирил Зашев в затворническото общежитие в Самораново – бившият кмет на Кочериново Костадин Катин, е останал без работа. Доскоро той работеше като охранител на вилата на Министерството на правосъдието в курорта Паничище над Сапарева баня. Работещите затворници съкращават престоя си зад решетките, тъй като 2 работни дни се броят за 3, прекарани в затвора. За добро поведение К. Катин бе пуснат в домашен отпуск преди месец.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене