Бял бус с белгийска регистрация возел бежанците, в трафика им са замесени двамата младежи с хасковското „Ауди“, задържани на Е-79

С два бели микробуса – единият с благоевградска, другият с белгийска регистрация, доведоха нелегалните бежанци в ГПУ-Гоце Делчев.

Към 13:50 часа те бяха отведени за разпит и снемане на самоличност в присъствието на шефовете на ГПУ Илия Сораджиев и РД „Гранична полиция“ – Смолян – Деян Моллов.

Групата от 22-ма мигранти, сред които има и няколко деца, бе задържана тази сутрин при специализирана полицейска операция.

В хода й е засечен микробус с чужда регистрация, натоварен с нелегални имигранти. Водачът не се подчинил на полицейско разпореждане да спре и продължил пътя си.

ктивиран е план за съвместни действия на РД „Гранична полиция“ – Смолян и ОДМВР – Благоевград. Предприети са заградителни действия и в района на село Елешница е задържан бусът с белгийска регистрация.

В него са открити 22 нелегални имигранти, които заявили, че са сирийци.

Установени и задържани са още два автомобила с български граждани, съпричастни към случая. По първоначални данни, те са участвали в нелегалното преминаване на чужденците през границата.

Както ИНФОМРЕЖА писа, тази сутрин на главен път Е-79 край Благоевград бе спрян лек автомобил „Ауди“ с хасковска регистрация с двама младежи, които бяха задържани.

Аудито бе запечатано и оставено на съхранение в двора на полицейската дирекция в Благоевград.

В операцията е участвал и хеликоптер на Гранична полиция.

Работата по случая продължава.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене