Победителят в „Най-добър секач” – Фаик Лютвиев от ДЛС „Дикчан”, ще представлява ЮЗДП на националния кръг в Юндола

Победителят в крайното индивидуално класиране в областното състезание „Най-добър секач” – Фаик Лютвиев от ТП „ДЛС Дикчан“ – Сатовча, ще участва в  националното състезание, което ще се проведе в сряда и четвъртък в Учебно-опитното горско стопанство в местността „Юндола“, научи ИНФОМРЕЖА.

Фаик Лютвиев освен Югозападното държавно предприятие на националната надпревара ще представлява и ловното си стопанство „Дикчан“ – Сатовча, където работи от години.

Колегите и ръководството на ДЛС „Дикчан“ стискат палци още отсега на Фаик Лютвиев и се надяват той да се класира в първата двойка в състезанието и да достигне до финала и на международната надпревара „Най-добър секач“.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Лютвиев  се класира на първо място  в дисциплината комбинираното рязане и стана победител и в крайното индивидуално класиране на организираното от ЮЗДП  областно състезание „Най-добър секач”.

Представителите на ДЛС „Дикчан“ – Сатовча на областното състезание станаха първенци и в отборното класиране и обраха всички награди.

15 участници от девет териториални поделения на Югозападното държавно предприятие от горските стопанства в Белица, Белово, Гърмен, Елешница, Добринище, Места, Якоруда, Самоков и ловно стопанство „Дикчан” миналата  седмица мериха сили в регионално състезание „Най-добър секач”.

То се проведе в местността „Вищерица“ в Западните Родопи, на територията на „ДГС Места” и премина при отлична организация и стриктно спазване на задължителните изисквания и правила за безопасност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене