В „Марек“ се размечтаха за „А“ група след 2 години

Думите бяха казани от шефа на фенклуба на дупничани Румен Тимев, който не спал цяла вечер от радост след влизането на любимия му отбор във „В“ група

Това се случи след 4:0 срещу Брацигово на стадиона в кв. „Летище“, след който дупничани изкачиха едно стъпало. Това се случи година по-късно, след като тимът бе запратен от професионалния футбол в селските групи, където стана първи през това първенство и мина през всички квалификационни кръгове. Сега се разчита общинският кмет Методи Чимев да продължи да стои зад гърба на отбора, а така също в чисто спортен план на двамата спортни ръководители Янек и Анжело Кючукови и треньорския щаб начело с Борис Кръстев.

Борис Кръстев, който е изградил от тези момчета един прекрасен колектив, който със самоотвержената игра и прекрасните си атаки постави на колене отбора на „Брацигово”. Отличната игра на защитника Асен Васев и включванията му в помощ на нападението всяваха паника в отбора на „Брацигово” и именно след негови две центрирания Димитър Владимиров на два пъти накара противниковия вратар да вади топката от мрежата си. Опитният Илиян Чавдаров поставяше често в шах с разнообразната си игра защитата на „Брацигово”. Именно при негова самостоятелна акция се стигна до дузпа в полза на „Марек”, която Димитър Чечев превърна в гол. Не на последно място трябва да отбележим чудесната игра на младите таланти Жорж Николов, Дани Георгиев, Димитър Владимиров, и така до четвъртия гол във вратата на „Брацигово”. Не беше редно да се стигне до подигравки на басейна на Варвара по адрес на „Марек”, но това в никакъв случай не бива да разваля отличната ни оценка за ФК „Брацигово”. Истинското шоу беше след последния съдийски сигнал. Състезатели и фенове се сляха в едно на терена. Прегръдки, сълзи от радост, поздравления – имаше защо. Върхът на шоуто беше, когато на терена стъпи кракът на президента Борис Паризов. румен тимевФенове и футболисти започнаха да хвърлят тялото му във въздуха. Същото стана и със старши треньора Борис Кръстев. И двамата го заслужаваха. От стадион „Летище” шоуто се пренесе на стадион „Бончук”. Отворени бяха много бутилки шампанско, много веселие имаше до ранни зори. Паметен ден за всички, които присъствахме на мача „Марек”-„Брацигово” на 8 юни. С хора като кмета Чимев, президента Борис Паризов, треньора Борис Кръстев, Янек и Анжело Кючукови само хубави неща предстоят на стадион „Бончук”. Не бива повече отбори като „Марек”, „Беласица”, „Миньор” (Перник), „Пирин” (Гоце Делчев) да бъдат членове на аматьорска група. С подкрепа на силните хора в страната отборите на „Етър”, „Дунав” и „Ботев” (Враца) са вече членове на професионалните групи в българското първенство. Ред е това да се случи и с „Марек“, „Миньор“(Перник), „Пирин“(Гоце Делчев) и „Беласица”, заяви радостен Румен Тимев пред viara.com.

 

Старши треньорът на „Брацигово” Борис Благоев даде висока оценка за отбора на „Марек” и сподели: „Да загубиш от отбор като „Марек”, не е срамно. Колегата Борис Кръстев е изградил един отличен тим, в който неговите момчета са с две класи над нашите състезатели – както от физическа, тактическа и техническа, така и от игрова гледна точка. Благодарност към ръководители, треньори и футболисти и фенове на „Марек” за изключително коректното държание както на терена, така и извън него. Прекланям се пред нашите фенове, които ни подкрепяха през цялото време, стигайки до този решителен мач бараж. Жалко че не ги зарадвахме, но който и да се беше изпречил на „Марек”, не го очакваше нищо положително. Срещнахме най-класния съперник. Напълно заслужено „Марек” влезе в ЮВГ.”

Старши треньорът на „Марек” Борис Кръстев сподели: „Добре бяхме разучили играта на „Брацигово”, след като ги наблюдавах в Самоков срещу „Малеш”, имах и видеозапис на срещата.  Тотално владеехме играта на терена и въпрос на време беше с колко попадения в наша полза ще приключи двубоят. Това, което тренирахме през цялата футболна година, се получаваше. Този съдбоносен мач го чакахме много отдавна и по категоричен начин заявявам, че запушихме устата и на най-големите критици, които не спираха атаките си срещу нас. След отбелязването на втория гол тотално прекършихме опитите на футболистите на „Брацигово” да направят нещо положително за тях. След четвъртия гол вече противникът свали гарда и нашите футболисти намалиха оборотите. При това положение мачът се доиграваше. Моите големи благодарности към помощника до мен Светльо Георгиев, изпълнителния директор Янек Кючуков, директора на школата Анжело Кючуков, кмета на общината Методи Чимев – една голяма личност за Дупница. Този човек застана зад нас в най-трудния момент, когато набързо регистрирахме нов клуб „Марек 1915” и ни вдъхна голяма доза увереност, че ще вървим ръка за ръка по правия път, водещ къммарек върховете на футбола. Не на последно място, макар и за кратък период от време, поставям това, което направи този голям дупничанин и фен на „Марек” – президента Борис Паризов. Той и кметът не спряха да подкрепят отбора през цялото време на срещата с „Брацигово”.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене