МБАЛ “Свети Иван Рилски“ – Дупница с декларация срещу орязването на болничните легла

Медицинският съвет на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Дупница излезе с декларация против несправедливото орязване на болнични легла и поставянето на здравеопазването в Дупница в унизително положение.

„Въведената здравна карта не отчита справедливо потребностите и реалната дейност извършвана дълги години в общинска болница „Св. Иван Рилски“ и ни поставя до стената в момент на реформиране и стабилизиране на болницата. Намаляването на легла във водещи отделения като педиатрично нанася удар върху възможността да оказваме здравна помощ на населението от целия регион на бившата дупнишка околия“, коментираха медици от здравното заведение

Те посочват, че в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ се лекуват жители на общините Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Рила и Бобошево, което може да бъде доказано със статистика. Около 10 000 души годишно получават здравни грижи в общинската болница, като немалка част от тях нямат никаква друга алтернатива за лечение.

„Ще продължим да оказваме медицинска помощ на нашите пациенти и при тези унизителни условия, докато можем. Призоваваме нашите пациенти за подкрепа и всички институции да преразгледат крайно несправедливото разпределение, наложено с новата здравна карта за Област Кюстендил. Оставаме в готовност да защитим нашата болница и интересите на пациентите ни с всички сили и средства и заедно с колегите ни от цялата страна“, заявиха медиците от МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Според новата областна здравна карта леглата в здравното заведение се намаляват със 60, а именно от 180 на 120.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене