Ексклузивно! Само в Топ Преса: Цакача срещу Бриндо 2:0 (документи)

Окончателно!Осъдиха Иван Хамбарджийски – Бриндо!

 

 

Топ Преса е първата югозапад­на медия, успяла да се добере до документа, доказващ, че бившият бизнесмен, настоящ репортер, е осъден.

Благоевградският окръжен съд обвиняуведоми емия Иван Хамбар­джийски и ищеца Юлиан Бо­рисов пред­ставлявани от адвока­тите Петър Тренев и Ана Пет­рова, че потвържда­ва присъ­дата на Хамбар­джийски. Решението е оконча­телно и не подлежи на обжалване. ­

Топ Пре­са припом­ня, че обви­нението бе повдигнато през октомври 2014 год. след жалба от бив­шият миньор инва­лид, който ходи с про­тези след злополука в рудник „Ораново“. 41-годишният Юлиан Борисов – Цакача твърдеше, че Брин­до му е задигнал златния синджир от 100 грама. Това станало през октомври 2012 г., когато Иван Хамбарджий­ски пристигнал в Симитли, за да си потърси 300 лв. от Юлиан, който му дал наза­ем. Двамата били познати покрай кукерските търже­ства, в които участвали. Раз­говорът станал пред къщата на Юлиан. Бриндо казал, че трябва да му върне не 300, а 600 лв., защото си е сло­жил лихва. Длъжникът не се съгласил и в завързалия се спор Бриндо дръпнал златния ланец от шията му с обяснението, че го прибира като залог, докато не върне парите. Юлиан се пресегнал да си го вземе, но Бриндо из­вадил пистолет и му казал да внимава какво прави, че има деца, и си тръгнал. На 10 декември 2015 година справедливостта тържест­вува. Адвокат Ана Бойчева – Петрова, успя да накло­ни везните в полза на своя клиент Юлиан Борисов от Ораново. Иван Хамбарджий­ски бе осъден на първа ин­станция и трябваше да за­плати 6 000 лв. за ланеца на Борисов. Той няма как да бъде върнат, тъй като от­давна е продаден от къща. Още 1500 лв. за причинени неимуществени вреди. Плюс това Иван се прости с още 500 лв. по разноските на делото. Медиите мълчат, тогава никой не смееше да пише за скандално извест­ния бивш бизнесмен, по­настоящем пишман журна­лист Иван Хамбарджийски – Бриндо, който върти и ин­формационен сайт с името на една биричка. Страх ги е, че той ще пише за тях. Е, нас от Топ Преса не ни е страх. Подготвили сме се и за това. На първото дело имало жур­налисти, които обаче впо­следствие не отразили но­вината, може би защото им е колега. Други пък споделиха пред Топ Преса, че откакто Хамбарджийски се занима­ва с новинарски бизнес, се срамуват да се нарекат жур­налисти. ­

Очевидци споделиха, че на излизане от съда Бриндо изглеждал видимо доволен. Това му проличало по усмив­ката, която не прикривал. Същата нагла физиономия била изписана на лицето на подлеца и на второто дело, въпреки че е осъден оконча­телно.

Топ Преса сe свърза по телефона с Юлиан Борисов, ето какво каза той:

– Г-н Борисов, как се по­чувствахте, след като чухте присъдата?

– Чувствам се удовлетво­рен, нямаше как да не се до­каже. Благодаря на адвокат­ката ми Ана Петрова, която си свърши работата и спра­ведливостта тържествува. Има много хора в разложко на които Иван е предлагал пари, за да свидетелстват срещу мен, но те са му отка­зали.

– Това може ли да се докаже?

– Раз­бира се, хората не искат пуб­личност. Но ако се наложи, те ще из­лязат на светло.

– От кога се то­чат тези дела?

– Всичко започна преди три години и половина, от тогава минаха 20 дела…

– Какво е сума­та, коя­то Иван Хамбарджийски тряб­ва да ви плати?

– Сумата с лихвите е межди 13 и 15 хиля­ди лв. Като искам да използвам високата трибуна, която ми предос­тавя Топ Преса и да споделя, че тези пари ще бъдат дарени.

– На кого?

– Все още не съм решил, ще задържа само стойността на откраднатия ми ланец. Дру­гото де бъде дарено.

– Когато това стане, Топ Преса ще отрази това дарение…

– Разбира се, ще ви се оба­дя да дойдете и да снимате.

БРИНДО ПРЕД ТОП ПРЕСА: БРИНДО ВИ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО!

Силвия СТОЯНОВА

Наш репортер успя да се свърже със скандално из­вестния Иван Хамбаджий­ски – Бриндо, за да поиска от него становище по темата. „За всичко Бриндо ви е вино­вен. За цялата журналисти­ческа гилдия аз съм спряган за черната овца. Бил съм не­кадърен, а успявам повече от „кадърните“, сами се слагате в капана. Пишете си каквото искате – и вие не сте стока, но аз за разлика от вас няма да ви правя безплатна реклама. Нищо не е приключило, каже­те на онзи, който ви захранва с информация, че сега аз ще започна дела срещу него. Има защо…“, заяви известният скрит издател и самообявил се журналист Иван Хамбад­жийски пред Топ Преса.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене