Марикостински чешит е първият, обявил се за поддръжник на партията на Лютви Местан – ДОСТ в Петричко

Не е за вярване, но е факт! Марикостински чешит се обяви за пръв поддръжник на партията на Лютви Местан – ДОСТ. Курортното селище, в което няма и един етнически турчин, се случи така, че произведе политическата новина на седмицата.

Николай Трайчев се обяви официално като човекът, който ще гласува на следващите парламентарни избори за партията на Лютви Местан – ДОСТ. Той е българин, но не е семеен. И по думите му – не възнамерява да се жени, защото за него семейните окови са това, от което цял живот се стреми да бяга. Марикостинският чешит обаче възлага големи надежди на новосформираната партия. Той е убеден, че лидерът й Лютви Местан заслужава поне неговото уважение в Петрички регион. „Така го виждам – като умен човек! Като справедлив човек! Той милее за България и затова ще си дам гласа лично за Местан на следващите парламентарни избори“, категоричен е още жителят на петричкото село Марикостиново.

Николай Трайков допълва, че за него Местан е добър, умен човек. Той не смята, че оглавяваната от него партия е протурска. „Аз не го вярвам това“, казва в своя защита първият от Петричко, обявил се за член на партията на Л. Местан. За себе си той казва, че е българин, но му харесвало как Местан се държал по телевизията. С нищо друго обаче той не го е впечатлил, защото не познава докрай доктрината му, признава чешитът. Не знае и ред от нея, не го интересува и какво точно е записано, тъй като е почти неграмотен. Но затова пък казва с нескрита гордост, че ще подкрепи с гласа си именно Местан и партията му на предстоящите местни избори. Както говори с нескрито въодушевление за Местан, така марикостинският особняк не крие и антипатията си към партията на премиера Бойко Борисов. За самия него казва, че не го харесва, защото, по думите му „Не ставал за премиер и лидер“. „Просто той не е за лидер“, обобщава политическата си принадлежност той и споделя, че това са неговите пристрастия и лично мнение по въпроса за евентуалната му подкрепа за дадена политическа сила. „Всеки си има мнение!“, алармира марикостинлията, отстоявайки правото си на избор. Всъщност, това негово мнение шокира всички, защото в селото му няма и един турчин. Той признава, че навремето бил активен член на партия „Атака“ на Волен Сидеров. Шарел със спрей наименованието й по стените, за което си имал вземане-даване с органите на властта. Разочарованието му дошло веднага, след като партийният му вожд подкрепил с действията си в парламента партията на сегашния премиер Бойко Борисов. Затова, след като помислил, решил окончателно да се влее в редиците на партията на Местан. Иначе, казва за себе си, че е човек, който се занимава със земеделие. Няма и специално хоби. Не може да отговори и дали му харесва новата власт на Петрич, в лицето на кмета Димитър Бръчков. „Не мога да кажа нищо за Димитър Бръчков в момента, защото нямам наблюдения за работата му“, е становището му по отношение на местната общинска власт. Той е словоохотлив по отношение на кметицата му в родното му село. В момента село Марикостиново се управлява от Гергана Тодорова, която бе избрана от листата на управляващата партия ГЕРБ. „Нея не съм я подкрепил на изборите!“, казва за нея избирателят. Според него обаче, тя е добра за момента и си върши добре работата на управник. Николай Трайчев я хвали като учтива и, разбира се, кметицата, която помага на всички за момента. „Всички хора са доволни от нея. И аз съм доволен, въпреки че не съм гласувал за нея“, откровен е в разговора си марикостинският чешит.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене