Бламираният от ДПС – Гоце Делчев общински съветник Исмаил Джинджи оглави областното ръководство на ДОСТ

dpsБламираният от ДПС – Гоце Делчев общински съветник Исмаил Джинджи от село Корница, който е и бивш лидер на  младежката структура на ДПС в Пиринско, оглави областното ръководство на ДОСТ в Благоевград. Джинджи не можа да стане общински съветник в ОБС Гоце Делчев от ДПС и изборът му на местния вот през 2015 год. бе заличен, защото използвал преференциален вот, който е изрично забранен с решение на централният съвет на ДПС. Заедно с Исмаил Джинжи по същата причина, въпреки изборът им отпаднаха още двама общински съветници на ДПС и  на тяхно място влязоха в законодателната власт следващите от листата на ДПС.

dost-2За заместник-председател на Исмаил Джинджи на конференцията са избрали Шабан Молла от  другото гоцеделчевско село Брезница. Новоизбраният областен съвет на ДОСТ се състои от 21 членове, представители от всички общини на територията на областта, съобщи за „ИНФОМРЕЖА” новоизбраният областен лидер на ДОСТ – 34-годишният Исмаил Джинджи.

dost-3На въпрос, а сега на къде, Джинджи отговори, че с ръководството започват учредяването на общински и местни структури в общинските центрове и населените места в област Благоевград .

За членове на областното ръководство днес бяха избрани още Ваня Чаушева от сатовчанското село Кочан, загубилият с малко местния вот за кмет на село Буково Азим Менк и др.

Учредителната областна конференция на партия ДОСТ се проведе в комплекс „Езерец“ в Благоевград със 110 делегати, учредители и повече от 30 гости. Сред гостите бе цялото централно ръководство на партията начело с лидерът Лютви Местан. В залата сред поканените гости бе забелязан и Мустафа Ликов – от  гърменското село Рибново, бивш общински съветник от ДПС – Гърмен, известен още като един от най- атрактивните и интересни участници в телевизионното шоу „Фермата”.

Учредители и гости буквално се изправили на крака от кратката, но остра и съдържателна  реч – поздравление на Мустафа Ликов към ръководителите и участниците във форума, коментираха делегати от гоцеделчевския регион. Ликов е наблегнал най-вече, че очаква новата партия ДОСТ да не се изроди като ДПС и да съществува само с дадени по изборно време празни обещания.Той посъветвал ръководството и самият лидер Местан да слязат час по-скоро при хората, да вникнат в проблемите им и да водят такава политика,че тя да е в полза на хората, а не за тяхната лична облага.

”Именно от тези мои убеждения и виждания бях провокиран да приема поканата да съм гост на учредителната конференция на ДОСТ“, каза пред ИНФОМРЕЖА Мустафа Ликов, попитан дали е станал член на ДОСТ.

„Не, не съм член на ДОСТ, а и отдавна не съм член на ДПС. Приех поканата, защото исках да им кажа много неща и след това напуснах форума. В отговор на оратора Мустафа Лико , Лютви Местан заявил, че именно такава ще бъде стратегията за управлението на ДОСТ, че започват срещи очи в очи с хората по региони и че желанието му е в скоро време Мустафа Ликов от гост да стане ДОСТ.

Предсрочни парламентарни избори предвиди през пролетта на 2017 година Лютви Местан. Той също заяви, че е твърде възможно резултатите от президентските избори да ускори падането на кабинета Борисов и самите парламентарни избори да се наложи да бъдат насрочени по-рано от прогнозирания от него период. За пореден път  Лютви Местан изложи и своето и на партията му виждане , че още от първият ден на кабинета   „Борисов” е станало  видно, че България не е я чака нищо добро, защото управлението на държавата е попаднало в зависимост от крайни националисти определени като фашистки организации в официален документ  на Съвета  на Европа.

Стана ясно на конференцията на ДОСТ, още че Лютви Местан и партията му искат президент като настоящият държавен глава Росен Плевнелиев, а именно ярък евроатлантик.

От трибуната на учредителната конференция, Местан се обърна и към реактивираният, според думите му, член на ръководството на БСП – Костадин Паскалев, който преди дни отправи призив към независимият български съд да не регистрира партия ДОСТ.

Депутатът и дясна ръка на Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов заяви на конференцията в Благоевград, че бъдещето е в ДОСТ и в следващия парламент партията на всяка цена ще има свои представители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене