Митрополит Серафим награди участниците в конкурса „Бог е любов”

За поредна година Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим награди децата  от неврокопска епархия участвали в XV национален ученически  конкурс „Бог е любов”., организиран от МОН в партньорство с митрополиите на БПЦ.

Награждаването се проведе в Митрополитския дом в Благоевград. Деца от всички краища на епархията пристигнаха заедно със свои учители и родители, за да получат лично поздравленията от митрополита.

Първи бяха наградени Николета Дюлгерова, 5 клас и Анна Кючукова , първи клас, и двете  от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” Благоевград, които печелят първо място на националния кръг на конкурса и в предстоящите дни ще пътуват до Пловдивска епархия, която е домакин тази година и ще проведе церемонията по награждаване на отличените творби от страната в Бачковския манастир.

Специално за децата участници от Неврокопска епархия, изложба на рисувани от тях икони показаха учениците от курса по иконопис към православния център в Благоевград, а деца от курса „Православна култура” представиха табла с православни орнаменти, изработвани в часовете, организирани от Общински младежки дом.

Тази година сертификати и подаръци получиха всички деца, участвали в конкурса. Те са и първите които получиха първи брой на младежкия вестник „Кандилце” , с материали на деца от православния журналистически клуб със същото име към центъра на митрополията.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене