Свържете се с нас

Разследване

Темата на деня в двора на ОД на МВР! Арестът на антимафиота Петър Кънев шокира колегите му в Благоевград : Не вярваме да е замесен с Марто Дебелия!

Публикувано

на

Арестът на антимафиота Петър Кънев вчера, шокира колегите му. Днес в двора на полицейската дирекция в Благоевград това е най-коментираната тема и никой не вярва, че Кънев е замесен в гнусната схема за протежиране на престъпната дейност на Мартин Дебелия, арестуван и уличен в търговия с жива плът при зрелищна акция вчера. Петър Кънев, който е зет на бившия икономически полицай Живомир Василев, работи в системата от 2005 година.

П. Кънев

Част от полицаите твърдят, че Кънев вероятно е станал жертва на някаква постановка, пресичайки нечии интереси в Благоевград. За самия него вчерашния му арест е бил абсолютен шок. Правени са обиски в къщите му, разстроено е семейството му, дори и да се окаже невинен сред края на разследването животът му е съсипан, твърдят ченгетата.

Кънев и кварталният полицай Стефан Филипов бяха арестувани, минути след като бе задържан Мартин Дебелия пред хотел „Рио“ До ареста се стигнало, след разработка на Вътрешна сигурност в ОД на МВР Благоевград. Официално бе съобщено, че Кънев е засичан със СРС-та да разговаря с едно от момичета, подало жалба срещу сексуалната експлоатация, на която е подложена от Мартин Филипов – Дебелия и да го притиска да оттегли жалбата си.

Разследването продължило повече от месец. Преди дни шефът на РЗБОП Симеон Симеонов, чиято съпруга преди време беше шеф на Вътрешна сигурност, излязъл в отпуск и оставил Петър Кънев да ръководи звеното. Дали Симеонов е знаел за разследването остава загадка, факт е, че Кънев се сгромоляса от временния пост на началник на БОП-Благоевград, което придава по голяма тежест на ареста му.

Задържането на Кънев шокира най-вече колегите му в звеното за борба с организираната престъпност, за чиято дейност отдавна не се чува нищо. Напоследък не сме попаднали на значима акция, реализирана от антимафиотите в Благоевград, арестът на колегата им допълнително нанесе петно върху благоевградската структура. МВР е на щрек около работата в РЗБОП Благоевград след срама, които им нанесе този арест.

За другия арестуван, полицай Филипов, изненадата бе по-малка, тъй като според колегите му винаги е бил съмнителен и отдавна давал някакви индикации за нелоялност към службата. В кабинета му вчера са открити лични карти, шофьорски книжки на хора, какво са правили личните документи там, проверява прокуратурата Вчера прокуратурата даде пространно изявления за случилото се вчера и обяви, че мярката за неотклонение на ченгетата ще се гледа най-рано в петък. Интересно е какво ще реши съда за двамата полицаи.

Припомняме, че около 11 часа вчера пред хотел „Рио“ бе арестуван показният сводник Марто Дебелия, за него е ясно, че от години се занимава с търговия с жива плът, затова и лежа в затвор във Франция. Какво ще е поведението на Марто Дебелия оттук нататък също е неясно, дали ще закопае допълнително полицаите с показанията си ще се види в хода на делото.

Случаят от вчера припомня ареста на полицаи от Гоце Делчев, отново попаднали в разследване на вътрешна сигурност по същата схема за притискане на жалбоподатели След уволнения и дела полицаите бяха оправдани.

П. Петрова

коментара

Разследване

Вой от мошеник в неврокопско!? Монтьорът Андрей Зимпарев от Г.Делчев постъпва крайно некоректно с клиенти!

Публикувано

на

“ Andrei Zimparev Върни парите не се крий като долна гнусна мишка не те ли е срам?!“ С този пост в социалната мрежа, един от най – добрите зъболекари в град Гоце Делчев и региона, Здравко Марин осветли поредната схема на крайно нерокертен мантьор в района. Андрей Зимпарев е името на специалист по ремонт на автомобили, който по думите на Марин го измамил с пари и несъществуващи ремонти. Зимпарев от село Мосомище живял в Гоце Делчев но в момента се подвизава в София, в квартал Горубляне бившия сервиз на „Ханда“. Схемата е проста, оставяш му колата и след време си я вземаш уж ремонтирана за много пари но ефектът – нулев. Пишел се голям специалисти  дърпал много хора за ремонти от родното си село и града. След като Марин постна снимката с текста на Зимпарев, към въпола му на жертва на измама, се включиха и други жители на град Гоце Делчев. Георги Влахов също изплака от работа на Зимпарев:“ Една седмица ми се криеше и не ми даваше да си взема моята си кола.Пишман станах. Много лъже“ пише възмутено човека. Известният млад бунтар и върл левскат пък, Димитър Белчев сподели мнение: “ И аз имах едно ремотче за 90лв според шефа му, но след 1 мин след като се дръпна настрани той ми казва забравихме нещо 180лв е ремонтът.“ Което според нас от Топ Преса е поредното доказателство за крайната нерокертност на въпросния сервиз в който работи Зимпарев.

Очаквайте продържение и наша проверка!

коментара

Продължете с четенето

Разследване

ОБЩИНА БАНСКО – ОТНОВО ЛИДЕР В ПРОЗРАЧНОСТТА

Публикувано

на

За поредна година Община Банско зае място в челната тройка сред българските институции по прозрачност, класирани чрез задълбочено проучване от Програмата за достъп до информация. Това стана ясно по време на годишната пресконференция на неправителствената организация, проведена днес в Прессцентъра на БТА в София, където бяха представени резултатите от годишния одит на интернет страниците на българските институции, Рейтингите на активната прозрачност за 2019 г. и Картата на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините за 2019 г.

Община Банско е на трето място по прозрачност сред българските администрации. Програма достъп до информация извърши преглед на интернет страниците на всички 564 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт, в периода февруари – март 2019 г.

Основната цел, която е изпълнена именно от Община Банско и целия екип на кмета Икономов, е местната власт да изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, как отговарят и на заявления за достъп по електронен път.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ