Данчо Караджов от „Сигнал“ със специални благодарности към кмета на Гоце Делчев

Концерт на група Сигнал в Дома на културата в гр. Гоце Делчев преди малко повече от година

Концерт на група Сигнал в Дома на културата в гр. Гоце Делчев преди малко повече от година

Кметове, които поддържат кул­турата, са дос­тойни за похвала. Миналата годи­на тръгнахме на националното си турне от Гоце Делчев, кметът е достоен за похва­ла, каза фронтменът на „Сигнал“ Данчо Караджов пред интернет портала на бъл­гарските общини kmeta.bg

Местната власт може да направи много по отноше­ние на културата. Стига да не се мисли, единстве­но и само в бито­ви рамки, къде да отиде местният бюджет. Наисти­на, има кметове, които милеят за поддържане на духовността в тяхното населено място и те са дос­тойни за похвала и уважение.

Ето, аз ведна­га мога да дам такъв пример. Миналата годи­на, па 3 март, на­връх национал­ния ни празник, тръгна нашето национално тур­не, по случай 35 години „Сигнал“. Ако трябва да из­казвам благодар­ност, веднага ще го направя, и тя е отправена към кмета на Гоце Делчев – Влади­мир Москов. Той не прави за пръв път рок концерти в града. Ние сме много чести гости там. Подписвам се е две ръце за него, защото тoй прави всичко въз­можно, културата в Гоце Делчев да е на едно добро регионално ниво.

Естествено, Цонко Цонков е за мен кметът, който е доайен по тази тема. От десетина години, превърна Каварна в световен център на рока. Но освен това, там през месец, през два има театрални фести­вали, фолклор­ни фестивали и какво ли още не свързано с култу­рата.

Изданието с публикувало и електронна анке­та, в която всеки може да гласува за своя кмет — фа­ворит.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене