Неврокопските братя Пиргови може да станат „смърфове“

Това е най-новата информация около футболното семейство

Към момента Илко Пиргов е играч на „Берое“, но само преди няколко дни намекна, че може да смени клубната си принадлежност. „Щастлив съм, че играх в Стара Загора. Футболен град, солидна фенска маса. Благодаря на феновете за отношението към мен. Благодаря и на ръководството за всичко. Преди да дойда тук всичко, което ми бяха обещали, го изпълниха. Благодаря за коректността,“ коментира той, което даде повод на всички да смятат, че може и да не остане под Аязмото. Самият той още преди време даде да се разбере, че не е доволен от статута си на резерва на другото „маке“ в отбора Благой Макенджиев. Освен това в клуба заговориха, че ще дават повече възможност за изява на младата си надежда Михаил Михайлов. След раздялата с Петър Хубчев Илко Пиргов на няколко пъти получи право на изява от заместника му Пламен Липенски, с когото заралии изкараха сезона.

Сега след идването на новия наставник Александър Димитров и екипа му все още остава неясна съдбата на Илко Пиргов, чийто договор изтича на 30. юни и след това става свободен агент, което още повече увеличава апетита на отборите, които го искат в своя състав. Веднага на опашката се нареди „Локомотив“(Пловдив), който прави ударна селекция за идния сезон. Това обаче не изключва и оставането на Илко Пиргов, ако се стигне до някаква договорка с настоящите му работодатели.

26-годишният брат на Илко Пиргов – Димитър също е с изтичащ договор, но със „Славия“.димитър пиргов Там за момента Александър Тарханов показва, че няма да разчита на неврокопския защитник, който дойде при на „Овча купел“ преди почти 4 г. от „Пирин“(Гоце Делчев). От тази гледна точка договор с него на „Лаута“ изгелжда по-сигурен, макар че все още няма окончателно споразумение с „Локомотив“(Пловдив), а и може да излеззе друга, по-примамлива оферта и да придобият въпросните трансферни перипетии друг развой.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене