Общинският съвeтник от ВМРО – Петрич, Кирил Стойков поиска от кмета Димитър Бръчков да направи спешна ревизия на комплекс „Авалон”

Общинският съвeтник от ВМРО – Петрич,  Кирил Стойков поиска от кмета Димитър Бръчков да направи спешна ревизия на емблематичния комплекс „Авалон” в града, собственост на управителя на фирма „Ник мар” Николай Влахов.

Искането му дойде по време на редовна сесия на местния парламент провела се вчера в Петрич, където бяха разгледани и подложени на гласуване общо 31 точки. Стоян Божинов и Кирил Стойков обосноваха искането си с мотивите, че заведението работи на площ по-голяма от установената. Предложението им бе прието и до един месец се очаква резултатите от проверката да бъдат готови.

Припомняме, че комплаксът бе предоставен на концесия още през 2006 година по времето на екскмета Вельо Илиев. През 2007 година обаче концесията му бе отменена и той беше продаден на бизнесмена Н. Влахов за сумата от близо 2 000 000 лв. Петричани твърдят, че участие в него има и бившият зам.-кмет на Петрич Христо Георгиев – Гюпката, а фирма „Ник мар” и до ден днешен остава най-приближената до Вельо Илиев. Кирил Стойчев поиска още да се направи справка кой и кога е издал документ за разрешение на частния паркинг на ул. „Княз Борис” № 1, той поиска да разбере още чия е собствеността на земята, където се намира паметникът на Антон Попов.

01-03 p2

Д. Капитанов предложи отпадането на две точки, но искането му остана неприето

Точката, която напрегна парламентаристите в Петрич по време на днешната сесия, бе изборът за ликвидатор на „Фарма Петра” заради смъртта на предишния ликвидатор Митко Андреев, който на 13.12. миналата година издъхна внезапно.

Припомняме, че фирмата бе сред близките до бившия кмет Вельо Илиев. Преди дни Окръжната прокуратура в Благоевград му повдигна обвинение заради нея, тъй като наяве лъсна аферата с източени над 1 млн. лв. чрез изписани лекарства на покойници, за които е платила държавата. Най-вече са издавани резепти на починали покойници ветерани, както и рецепти от покойници лекари на мъртви души.

В самото начало на заседанието общинският съветник от БСП Димитър Капитанов предложи точката да отпадне, но предложението му бе отхвърлено. По-късно от трибуната той обясни мотивите си: „Решението точката да отпадне е на Изпълнителното бюро на БСП – Петрич. Нямам лични мотиви. Партийната организация няма да подкрепи Иван Митушев като ликвидатор, тъй като името му, както е всеизвестно, е замесено в скандали”. Какви обаче – Димитър Капитанов така и не поясни. Той поиска от дневния ред да отпадне и точка 16, свързана с пормяната на предназначението на пасища и мери, но искането му беше отхвърлено. Въпреки изказването му обаче местните съветници гласуваха Иван Митушев да бъде ликвидатор с 24 гладса „за”, като против беше единствено Димитър Капитанов.

01-03 p3

Общинският съветник от „Движение 21” Владимир Заечки гордо позира с новия лаптоп

По време на сесията бе приета с пълно мнозинство и програмата за всички читалища в община Петрич за настоящата година, която е в размер на 43 000 лв.

Екскметът Вельо Илиев се появи за кратко в залата по време на заседанието, но бързо изчезна. Той не коментира нито проверката на „Авалон”, нито назначаването на нов синдик на „Фарма Петра”.

По време на сесията местните парламентаристи похапваха маркови бонбонки, като бонбониерата се прехвърляше през масите. По-късно стана ясно, че юристката на Общинския съвет Стела Янева е рожденичка и черпи колегите си за здраве. На изпроводяк председателят на ОбС – Петрич Георги Динев раздаде на съветниците нови лаптопи, които да ги улесняват по време на работа от следващото им заседание, когато те ще започнат да гласуват по електронен път.

01-03 p4

Въпреки че бе рожденичка, Стела Янева днес бе на работното си място

 

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене