Зрелищната акция даде резултат! Вижте какво откриха криминалистите

2618 наркохапчета, пистолет и буркан с боеприпаси иззети при обиск в къщи, обвинението за марихуаната в автомобила на съветника д-р Б. Дашков – срещу неизвестен извършител

В дома на арестувания Й. Младенов открита дрога, до късния следобед вчера не бе поискано удължаване на мярката му „задържане под стража”

Криминалисти от Дупница иззеха 2618 хапчета амфетамин, ефедрин и метадон, 93 грама канабис, 574 патрона от различен калибър, пистолет и стъклен съд, пълен с боеприпаси, при полицейска акция, извършена в четвъртък в Дупница и селата Баланово и Мали Върбовник.

Повдигнати са четири обвинения срещу неизвестен извършител. Обвинение е повдигнато и срещу 29-г. Йордан Младенов от Дупница, в чийто дом в града са открити наркотични вещества.

Както вестник „Струма“ писа, в капана на полицейската акция попадна и лекият автомобил на общинския съветник от ГЕРБ – Бобов дол, хирурга д-р Б. Дашков. В колата беше открит плик с марихуана, но след разпит в полицията се оказа, че той не е бил зад волана на личния си автомобил. Поради тази причина в Районна прокуратура – Дупница е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител за намереното количество марихуана в роувъра.

Полицейската акция продължила и в селата Баланово, община Дупница, и Мали Върбовник, община Бобов дол. В къща в Баланово са открити пистолет и въздушна пушка. Собственикът на къщата твърдял, че не са негови. За откритото оръжие има образувано досъдебно производство за притежание на незаконно оръжие срещу неизвестен извършител.

В къща в село Мали Върбовник са открити боеприпаси и наркотични вещества. В Дупница е тарашена и къщата на С. Симеонов, който беше задържан за 24 ч. в ареста на РУП, но там полицаите не са открили нищо. В друга къща в Дупница са открити канабис и амфетамин.

Срещу Йордан Младенов е образувано досъдебно производство за притежание на канабис и патрони. Патроните са били открити скрити в мазето в стъклен буркан.

Наблюдаващ прокурор по случая с наркоакцията и последващи повдигнати обвинения е прокурор Радослава Митева от РП – Дупница. На задържаните за 24 ч. в РУП С. Симеонов и Й. Младенов вчера до края на работния ден не бе поискана мярка „задържане под стража“ за 72 ч.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене