Организаторите на „Бохеми“ Банско обявиха конкурс за балканска група

Организаторите на Балкански фестивал „Бохеми“ Банско обявяват конкурс за балканска група. Най-добрите кандидати ще имат шанса да свирят рамо до рамо с балканскизвезди, като Дино Мерлин.

„Можете да станете част от програмата, ако сте свободна душа и искате всички да чуят музиката, която творите. Едно уточнение, важно от сега да знаете, че вашата музика трябва да е компилация от фолклор и други стилове. Конкурсът няма да бъде класически и традиционното народно звучене не е подходящо за него. Победителят ще спечели парична награда и шанса да застане рамо до рамо с най-популярните балкански изпълнители! Мадар Студио също има подарък за победителя: запис и издаване на изпълнението от фестивала“, съобщават организаторите.

Участниците трябва да изпратят 3 записа с продължителност до 2 мин. (MP3 256 kbps) на адрес – festival@bohemifest.com, до 31 юли, 2016 г. Изискванията са следните:

1.Налична концертна програма – до 40 мин.;

2.Групата да не е повече от 7 музиканта;

3.Не се допускат нецензурни текстове в песните (при наличие на такива участниците ще се дисквалифицират);

4.Собствен инструментариум;

5.Няма да бъдат допускани клубни версии на песните със сингбек;

6.Изпълнителите трябва да свирят „наживо”, като могат да използват „синхрони”.

„Основен приоритет ще имат онези от вас, показали нестандартен и оригинален поглед върху аранжиментите на песните с поп, рок или ска елементи. Групите с брас (духови) секции също ще бъдат оценявани високо. Освен типичните за Балканите народни инструменти, могат да бъдат използвани и класически такива като цигулка, китара, флейта и т.н. Песните/ инструменталите трябва да са авторски, композирани и аранжирани от/ за конкретната група. Могат да присъстват елементи от популярни инструментали, кавър-версии или песни, но задължително с уредени авторски права.

Композициите трябва да носят бохемски дух – танцувални, забавни, малко меланхолични и най-вече проникновени, каквито са всъщност хората на Балкански полуостров.

И така, септември ще бъде май за някои от нас! Храните и напитките също ще домакинстват на фестивала, а доброто настроение ще си го носим от вкъщи“, добавят организаторите.

Мястото е централния площад „Никола Вапцаров” в Банско, на 3-4 септември, 2016.

Входът е свободен!

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене