ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ СБЪДНА ПРОГНОЗА НА ТОП ПРЕСА!!!

Като потвърждение, че сме медия, която е информирана и анализира нещата бе последният развой около благоевградските близнаци – братята Борислав и Радослав Цоневи

Още преди почти два месеца ние предвидихме, че 21-годишните футболисти няма да останат в „Левски“, от чиято ДЮШ тръгна кариерата им. Макар и тогава ТОП ПРЕСА някои да се опитваха да хвърлят прах в очите на хората и че двамата, обичани на „Герена“ играч,и няма да се разделят, дадохме да се разбере, че това няма да се случи. Като потвърждение на тезата ни станаха последните новини, които дойдоха само преди няколко часа от „Берое“, където се похвалиха с най-новата си придобивка – привличането на едни от най-перспективните млади футболисти в България, а именно Борислав и Радослав Цоневи. За капак на всичко те си тръгват от „синия“ клуб, без той да вземе нито един лев за тях, тъй като са свободни агенти. Това за пореден път пък показа, че в „Левски“ политиката куца, ама с двата крака. Куца, защото вместо да изпълни на дела думите, че ще се обиграват млади момчета, с предимство от школата, и други подобни неща, просто не го направиха. Вместо да го сторят заложиха на чуждестранни играчи, купени на килограм, тотални разочарования в други държави със сериозна футболна култура, които дойдоха с големи надежди, но… Те не само разочароваха и показаха, че не стават дори и за да носят синия екип като зрители, но заеха местата на млади БЪЛГАРСКИ надежди, които бяха поставени в ъгъла и без право на глас, без право на изява.

Неведнъж хора близки до братята Цоневи, а и самите те даваха да се разбере, че искат и могат да докажат мястото си в столичния гранд и имат желание да играят повече. Никой обаче не се вслуша в тях за сметка на футболисти като Умар Диаби, Линел Китамбала и Денис Махмудов, например, които дойдоха, бяха пълна нула и си взеха високите заплати. Тогава явно в „Левски“ смятаха, че щом двамата благоевградчани са рожба на тяхната школа са им в кърпа вързани и ще търпят. Да, ама не… Момчетата съвсем справедливо си тръгнаха и едва ли има някой, който да им се сърди, след като опитаха на няколко пъти да дадат сигнал и останаха коректни до последно останаха верни, но получиха мълчание. Гласът им се оказа глас в пустиня.

Новият треньор на заралии Александър Димитров ги е убедил, че за тях е по-добре да напуснат „Герена“. В събота Цоневи могат да изиграят последния си мач за „сините“ точно срещу Берое.
Старозагорският клуб има принципна договорка с Милен Гамаков от „Ботев“(Пловдив) и с централния нападател Александър Колев. Те също са с изтичащи договори. Очаква се четиримата да бъдат представени заедно с новия треньорски щаб на 3 юни.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене