СКАНДАЛ беляза областен финал!!! Съдията пред линч

Става дума за финала на група „Осогово“ между „Марек 1915“ и ФК Кюстендил, който трябваше да излъчи представителя на областта в баражите за влизане във „В“ група

Дупничани победиха в Бобошево лидера в групата ФК Кюстендил с 2:1 в мач с много нерви, много малко футбол и много ситуации за червени картони, които обаче така и не бяха вдигнати. Поводи за това имаше, след като на няколко пъти играчите на двата тима влизаха в здрави меллета, но главният съдия Благой Манов така и не посмя да бъде по-строг в отсъжданията си и ги пожали. Като благодарност обаче и като оценка за твърде голямата му снизходителност след последния му сигнал играчите на загубилия отбор твърде бурно го атакуваха и ако не бе бързата намеса на униформените полицаи, можеше да се стигне с публична саморазправа с него и колегите му от бригадата със сериозни последици. Явно местното РПУ бе оценило достатъчно трезво ситуацията, след като веднага и скорострелно 20 от присъстващите полицаи направиха кордон и изведоха от терена тримата съдии. Иначе стадионът в Бобошево бе почти пълен и в началото подсказваше за истински футболен празни като на трибуните преимущество имаха феновете на „Марек“, чийто брой бе над 800. Сред тях бе още легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки, който преди години водеше отбора от Града на барикадите. Рамо до рамо с него бе кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Отборът на символичните домакини започна по-добре и срещата и създаде две добри положения за гол, но те бяха пропуснати от Димитър Владимиров и Димитър Чечев. В 26-та мин. след центриране от пряк свободен удар на А. Иванов в наказателното поле най-добре пласиран бе Жорж Георгиев, който с глава откри резултата. Две минути по-късно при атака на „Марек“ Радостин Джогански с премерен удар изравни 1:1.
Веднага след това стана и първото масово меле на терена, след като Нешев искаше да вземе бързо топката от мрежата, а Наков от Кюстендил реши да му попречи.скандал областен финал 1 През втората част отново нямаше качествен футбол, като дупничани все пак стигнаха до положение в 68-та минута, но Чечев, след като излъга и вратаря стреля в страни от вратата. В 85-ата минута Росен Йорданов с шут от близо 30 метра не остави шанс на вратаря Димитров и вкара победен гол за „Марек“, пращайки го в следващата фаза в надпреварата за изкачване в трета дивизия.

скандал областен финал 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене