Шампионът на Полша лудна по волейболист от Разлог

Почти цялата фамилия на Г. Сеганов го посрещна при завръщането от Полша с приза ‘Разпределител номер 1’, сега се готви да го изпрати обратно в шампиона на страната

Шампионът на Полша ЗАКСА от 60-хилядния град Кенджеджин-Кожле лудна по волейболиста от Разлог Георги Сеганов. 23-годишният плеймейкър на ЦСКА направи фурор с националния отбор на турнира „Хуберт Вагнер“ по-рано този месец и заслужи приза за най-добър разпределител, а местните клубове се надпреварваха да питат за цената му. Първенецът на страната търси заместник на досегашния титуляр на поста Бенжамин Тонюти, след като французинът обяви намерението си да продължи кариерата си в друга държава. От лагера на ЦСКА признаха за интереса на ЗАКСА, но с уточнението, че все още няма постъпила официална оферта. Време ми е да изляза в чужбина, все пак вече съм на 23 г., заяви самият Сеганов.

Същевременно треньорът на „Пирин“ /Рз/ Иван Дурев се обяви против  увеличаването на отборите в националната суперлига, каквато идея лансираха от родната федерация. Досегашният формат с 10 тима трябва да се запази, тъй като е най-удачен. В отминалото първенство ясно се видя, че няма достатъчно състезатели на ниво, за да вдигаме бройката на участващите състави, коментира наставникът, споделяйки мнението на колегата си начело на „Марек“ Найден Найденов, който изказа същото становище. Двамата специалисти подкрепиха солидарно варианта с плейофи след редовния сезон, както и предложението отборите във висшата лига /второто ниво у нас/ да станат 16 и да се превърнат в трамплин за младите играчи.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене