Мартин Бошкилов спечели състезанието по английски език в VII СОУ в Благоевград

Мартин

За втора поредна година Мартин Бошкилов спечели състезанието по английски език за ученици в 7-о СОУ „Кузман Шапкарев” в Благоевград. Състезанието по спелуване на думи е едно от петте в страната, даващи официално начало на Четвъртото национално състезание Spelling Bee.

35 ученика от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” са включиха в училищното състезание по спелуване на думи на английски език. Надпреварата за втора поредна година спечели Мартин Бошкилов. Талантливият седмокласник изучава английски език от 3-годишен и сподели, че за него не представлява трудност спелуването, както и самото изучаване на английски език. Мартин е миналогодишният шампион на национално ниво в състезанието, а за тази година освен отново да покори върха в Spelling Bee си е поставил и друга цел.

„Мисля да вляза в Езиковата гимназия. Искам да уча немски”, каза ученикът Мартин Бошкилов.

Учителката на Мартин разказва, че той от малък проявява интерес към английския и това му помага да печели състезания.

„Той има феноменална памет, което му позволява да има такива качества и невероятно спокойствие, което пък е едно от качествата, за да бъдеш шампион”, каза учителката Елена Попниколова.

В журито оценяващо децата на днешното състезание за поредна година бе и Дейвид Еймъри, преподавател в Еnglish Language Institute към АУБ. Класиралите се на първо и второ място в училищното състезание ще представят 7-мо СОУ на регионалните състезания, които ще се проведат на 12 април 2014 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 10 май в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България за 2014-а година.

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене