Езиковата гимназия и II ОУ са училища на годината в Благоевград за 2016

Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ и Второ основно училище „Димитър Благоев“ спечелиха приза „Училище на годината“ 2016 в община Благоевград.  На тържествена церемония в зала „Яворов“ кметът на Благоевград Атанас Камбитов връчи призовете на двамата директори Тина Попова и Христо Манчев.

Освен грамота и табела, училищата победители в третото издание на състезанието получиха и ваучер на стойност 1000 лв.

Във възрастова група 8-12 клас след победителите от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, останаха Природо математическа гимназия „Акад. С. П. Корольов“ и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Във възрастова група 1-7 клас подгласници на Второ ОУ са Трето ОУ „Димитър Талев“ и Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“.

„Искам да поздравя всички учители за всеотдайността, постоянството и най-вече за обичта, обичта без която не може, обичта която давате на нашиете деца. Поздравявам и учениците за усърдието и усилията. Имаме страшно талантливи, красиви и можещи деца и те ежедневно го показват със всички успехи които постигат на състезания, олимпиади, можем само да се гордеем с тях.

Искам да приемете конкурса „Училище на годината“ не като състезание, а като забавление, защото истината е, че всички от вас заслужават да бъдат победители“, каза кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов при откриването на официалната церемония по награждаване на отличените учители, културни дейци и присъждане на приза „Училище на годината“  Благоевград 2016.

 Празникът по традиция започна с шествие. Училищата, предвождани от знамената си, тръгнаха от Съдебната палата, преминаха по ул. „Тодор Александров”, площад „Георги Измирлиев” , за да стигнат до зала „Пейо Яворов”. Там тържествено бяха посрещнати гости, участници и знамената на 14 учебни заведения от община Благоевград под съпровода на Биг Бенд- Благоевград.   

В препълнената зала „Яворов“ бяха наградени и Учител на годината в категориите „Училища” и „Детски градини, Директор на годината в категориите „Училища”, „Детски градини”, „Обединени детски заведения”, „Културни дейци”.

Депутатът Даниела Савеклиева и зам. кметът на община Благоевград Иво Николов връчиха грамоти на учители, дали своя принос а образованието, ученици спечелили първи места на Международни и Национални състезания, конкурси, и олимпиади, високи резултати в областта на изкуството. Наградите на отличени културни дейци от община Благоевград връчи председателят на общински съвет Благоевград Радослав Тасков.

Заместник кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова награди редица учители и ръководители на състави за отлично представяне в културните прояви на община Благоевград.

„Това е отряда за бързо реагиране на Благоевград“, представи призьорите Шопова.

За спечелване приза „Училища на годината” се бориха 14 учебни заведения в Благоевград, разделени във възрастови групи, като всяка взе участие в кръговете „Знание” и „Култура”.

Представянето на знаещите и талантливи деца бе проследено от жури в състав Красимира Хаджикосева – Ръководител на Европейски център “Европа директ”  Благоевград, Кирил Алексиев  – уредник нова и най-нова история в  Регионален исторически музей – Благоевград, Любима Димитрова – ст. експерт по български език и литература в РИО на МОН Благоевград, Жанета Керанова – актьор в ДТ “Н. Вапцаров” Благоевград, Цветанка Гаврилова – главен  асистент във Факултет по изкуствата”, Катедра “Хореография” в ЮЗУ “Н. Рилски”, Полина Сатиева – хореограф по народни танци  в Център по изкуствата, Борис Янев – диригент на Биг Бенд Благоевград и Екатерина Текерска– старши експерт по обществени науки и гражданско образование в РИО на МОН Благоевград  

От името на журито актрисата Жанет Керанова благодари за труда на децата и се поклони пред таланта им.

Участие в гала концерта взеха Биг бенд- Благоевград, София Арабаджиева от НХГ, която изпя „Учителко любима” като поздрав за всички учители, Александра Механджийска, танцовата трупа на Езикова гимназия и други талантливи деца на Благоевград.

Празникът завърши с тържествено предаване на знамената Училище на годината от миналогодишните победители НХГ и Седмо СОУ на тазгодишните първенци ЕГ и Второ ОУ.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене