(ВИДЕО+СНИМКИ) Внучката на патрона на ЕГ Благоевград Акад. Людмил Стоянов почетен гост на фестивал на гимназията

Алисия Хосе Санча: Много съм трогната и емоционално превъзбудена от голямата чест, която ми оказвате с поканата

2Внучката на патрона на Езикова гимназия „Академик Людмил Стоянов“ Алисия Хосе Санча беше почетен гост на Фестивала на езиците, организиран от елитното благоевградско училище.

5Развълнувана, Алисия Хосе Санча призна, че идва за първи път в училището, носещо името на нейния дядо, но научавайки за високите постижения на учениците му единственото, което може да изпита, е респект и уважение към всички работещи и учещи в Езикова гимназия.

Преди началото на празника тя бе посрещната от директора на училището Тина Попова, която я запозна с жената, предложила преди повече от 30 години Езиковата гимназия в Благоевград да носи името „Академик Людмил Стоянов“ – Маргарита Шандарова.

6Пред учениците на гимназията Санча сподели, че е в България във връзка с възстановяването на родната къща на дядо й в село Ковачевица, и обеща да покани там учениците на Езикова гимназия, когато тя бъде готова.

4„Много съм трогната и емоционално превъзбудена от голямата чест, която ми оказвате с поканата. Радвам се, че дядо му тук има една прекрасна „къща“, където творчеството му да живее“, добави още Алисия Санча.

Тази година фестивалът на езиците бе посветен на 130-та годишнина от рождението на Акад. Людмил Стоянов.

Учениците на гимназията показаха театрални сценки на немски и английски, както и рецитираха собствени стихове и такива на известни автори на френски и немски език.

В програмата бяха включени и няколко музикални изпълнения, както и впечатляваща постановка, с която ЕГ участва в конкурса „Училище на годината Благоевград 2016“.

www.e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене