С грижа за най-бедните, вижте какво прави община Дупница

Община Дупница е на път да реализира поредния си социален проект, насочен към най-бедните хора в общината. Като кандидат за безвъзмездна финансова помощ по ОП за храни и/или основно материално подпомагане от фонда за европейско подпомагане на най – нуждаещите се лица в България, обявява прием на заявления за възползване от услугата предоставяне на топъл обяд.

Право на такъв имат лица и семейства на месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от дирекция „Социално подпомагане“, както и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност. Услугата ще се предлага в Обществената трапезария находяща се на ул. ”Солун”4 и включва: топъл обяд /супа, основно ястие и хляб/.

Общата сума на проекта е 58 937 лева, като ще бъдат изхранвани 100 човека. Храненето в трапезарията започва от 6-и юни и с продължителност до 30. 04. 2017 г. Заявления вече се приемат в деловодството на Община Дупница, като приемът ще бъде постоянен. След запълване на бройките, одобрените ще бъдат записани в списък на чакащите.

П. Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене