Георги Марков: Европа ще бъде наказана от Реджеп Ердоган с нова бежанска вълна

Европа ще бъде наказана от Реджеп Ердоган с нова бежанска вълна. Това прогнозира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ бившият конституционен съдия Георги Марков. Според него ислямизацията на Стария континент продължава и грешната политика на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд вече дава своите тежки плодове.
„Аз съм голям проповедник на политиката на унгарския премиер Виктор Орбан и на цялата Вишеградска четворка, към която гравитират Австрия, Хърватия, Словения и най-богата германска провинция – Бавария“, посочи Марков. Той коментира публикации на чуждестранни медии, които според него много ясно показват отношението на държавите към мигрантите.
„Бил Клинтън си е позволил да обвини премиерите на Полша и Унгария, че са диктатори, понеже държали настрана чужденците. В Унгария само за една година има 26 млн. туристи, които пристигат от цял свят“, посочи бившият конституционен съдия. По думите му, двете държави държат настрана терористите и ислямистите.
„Няма бежанска вълна, има нашествие на народите и никои от тези хора, претендиращи за бежанци не се нареди на КПП-та, а нарушаваха суверенитета на държавите“, заяви Георги Марков.
Той каза още, че през следващата година ще има нова бежанска вълна. Въпросът е как България ще се защити, коментира бившият конституционен съдия. Той заяви, че кандидат-президентът трябва да говори за християнски ценности и суверенност. „Трябва да кажем стоп на опитите за навлизане на исляма в България”, подчерта Марков.

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене