Свържете се с нас

Светско

Първа сватба в Крушево от 5 години насам: Във вечна вярност и любов се врекоха Айсел Моллова и Ибраим Караасанов

Публикувано

на

Красивите младоженци Айсел и Ибраим Караасанови вдигнаха приказна сватба в Крушево – първата в селото от 5 години насам, снимки: Личен архив

С невиждана досега в гърменското село Крушево сватба прекрасните младоженци Айсел Моллова и Ибраим Караасанов се врекоха във вечна вярност и любов и сключиха тържествено своя брак в неделя, на 15 май.

От пет години насам в селото не е имало сватби, въпреки че млади хора не липсват, коментират жителите на селцето, поздравявайки от все сърце най-младото семейство с надежда тяхната елитна сватба да е повлекла крак и в Крушево да има повече сватби и щастливи млади семейства оттук нататък.

Младата двойка събра над 800 гости и сподели с тях голямата си радост от най-красивия ден в живота си. Роднини и приятели от целия регион станаха съпричастни с щастието на Айсел и Ибраим.

Тържеството бе на две смени и благодарение на хубавото време дългите хора се виеха до късно в неделния ден на площада в селото.

Приказното събитие, което свърза в красив брак двамата влюбени, ще се помни в Крушево и с това, че бе първата съвременна и модерна сватба в селото, с шаферки, които бяха подготвили различни ритуали.

Атрактивните шаферки организираха невероятни сватбени игри закачки, като заляха кумовете и младоженците с удобни и неудобни въпроси, на които те трябваше да отговарят на микрофона, след което пък им спретнаха надиграване без обувки.

Кой ще е следващият младоженец и булка пък показа играта с хвърления жартиер, който младоженецът свали свенливо от крака на чаровната Айсел и запрати да го ловят ергените и момите сватбари.

Красивата булка на Ибраим Караасанов – Айсел, е от съседното село Ореше. Миналата година беше абитуриентка, а в момента работи като помощник-готвач в хитовото заведение „Ванита“ в Гоце Делчев. Младоженецът пък е завършил НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев и работи в частна фирма в родното си село.

Двамата влюбени вече градят своето и бъдещето на семейството си. Тяхната сватба ще се помни дълго както от жителите на двете села Крушево и Ореше, така и от всички гости, които станаха свидетели на специално приготвените игри с очарователните шаферки, дългите хора, които се извиха от многобройните сватбари и сърдечните пожелания, които получиха Айсел и Ибраим.

Да са живи и здрави, да се обичат и уважават до дълбоки старини и да си народят красиви като тях самите деца, които да осмислят и изпълнят живота им с радост и щастие, нареждаха сватбарите на пищната сватба на Айсел и Ибраим.

Сред официалните гости на най-младото семейство в красивото селце Крушево бяха бившият директор на ДГС-Гърмен Денислав Шенгов, кметът на село Дебрен Тюркян Ходжова, нотариус Алина Хаджиева и много други.

„Уважаема медия, чрез ИНФОМРЕЖА искам за пореден път лично да поздравя прекрасното семейство Айсел и Ибраим Караасанови и да им пожелая да са живи и здрави, да са щастливи, в живота да вървят ръка да ръка и да създадат голямо и задружно семейство“, заяви кметът на Крушево Ангелина Качамакова, която бе повече от щастлива, че кметският й мандат стартира с хубави и положителни събития и много приятни емоции за цялото село.

 

коментара

Таблоид

Мъж от Дупница изпадна в кома с рекордно ниво на кръвната захар 42

Публикувано

на

Два дни лекарите в хирургия се борили да върнат към живота 50-годишния пациент.

Мъж от Дупница изпадна в кома, а изследванията на кръвната захар показали рекорд от 42 ммоl/л,  при норма до 6 ммоl/л. По спешност е приет в хирургичното отделение в общинската болница и е настанен в реанимация. Два дни лекарите се борили за живота на 50-г. Александър Ш., докато успеят да свалят нивото на кръвната захар до 13 и да го върнат към живота.

Завеждащият хирургичното отделение доц. Д. Недин заяви: “Пациентът вече се чувсва добре. Излезе от комата, в която беше изпаднал от хипергликемия.

Личи си, че не се е поддържал здравословно. Оказа се, че не е осигурен, но няма как да го върнем, след като той буквално умираше”, заяви доц. Д. Недин.

Ендокринологът от Дупница д-р Кирил Кирилов допълни: “Този пациент най-вероятно дори не е спазвал необходимата диета за това заболяване. Рядко при мен идват пациенти с такива високи стойности на  кръвната захар. В такива случаи не е изключен летален край. Диетата за диабетиците не е драстична, яде се от всичко, но по малко. Болният трябва да следи кръвната си захар и да прецени с какво да се храни”, заяви д-р К. Кирилов.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Поредният ползотворен ден от работата по международния проект „Културата среща науката“ в Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“

Публикувано

на

Младежите от Белгия, България, Италия и Полша започнаха деня със съвместни дейности в училището. Смесените ученически  екипи  обобщиха  наученото, видяното,  преживяното  в продължение на цялата седмица под формата на презентации.

Показва се „IMG_7098.JPG“

В същото това време учителите от държавите участнички в проекта заедно обсъдиха и изготвиха  два плана за интердисциплинарни уроци в областта на природните науки, които са полезен споделен опит.

В следобедните часове се организира представяне на изготвените вече презентации от четирите екипа. Веднага след това се разгледаха предложенията за лого на проекта от всяка една държава и се пристъпи към гласуване за избор на общо лого на проекта.  Победител стана логото  на Италия, на което са изобразени знамената на всички участващи държави под формата на пеперуди, присъстват формулите на химични елементи и съединения, крива с механични трептения  и заглавието на проекта „Culture Meets Science“.Показва се „IMG_7150.JPG“

 Емоционален момент бе церемонията по закриване на проектните дейности в актовата зала на училището, където бяха връчени специални сертификати на всеки един участник.

Показва се „IMG_7144.JPG“

Показва се „IMG_7137.JPG“

Показва се „IMG_7131.JPG“

Днешният ден е последният от първия етап по изпълнението на международния проект „Erasmus + К2“, озаглавен „Културата среща науката“ с координатор ПМГ „Яне Сандански“ и завърши с тържествена вечеря – красив финал на началото на двегодишно сътрудничество. Талантливите ученици от ПМГ „Яне Сандански“ – Даниела Георгиева,  Вили Пендичева, Яна Велева,  мажоретният състав на гимназията и  танцовата формация „Неврокопчанки“ потопиха гостите във вълшебния свят на музиката и танците. Участниците в проекта изиграха българско кръшно хоро като символ на роденото приятелство.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ