Ученици от Абланица два дни се обстрелваха на полигона на х. „Славянка”

ученици от Абланица

снимки: СОУ – Абланица

Два незабравими дни подари на единадесетокласниците от гимназията в Абланица учителят Асим Имамов, който води и клуб „Млад турист“ към СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в хаджидимовското село.

Абланица 1

След близо двучасовия преход от село Парил до атрактивната хижа „Славянка“, построена по проект на Туристическо дружество „Момини двори“ в Гоце Делчев, учениците се отказаха от почивката, набързо сформираха два отбора и се отдадоха на нашумялата игра пейнтбол, за която на хижата има изграден специален полигон, а също и пълно бойно оборудване и екипировки.

Абланица 2

За съжаление само една от девойките – Ширин Панева, намери смелост и се включи в чисто мъжката и почти военна игра, предизвикала невероятни емоции и през двата дни, през които младежите от Абланица бяха сред природата, далеч от компютрите, кафенетата и дискотеките.

Абланица 4

След оспорваните гонки, стрелби и емоции отборите успяха да пленят поставеното в центъра на полигона знаме и в крайна сметка битката завърши при равни резултати.

Абланица 5

Повечето деца познават пейнтбола като забавна компютърна игра. Същността й е да бъдат елиминирани противниците с помощта на специално оръжие, наречено маркер, което стреля с топчета боя. По време на играта участниците носят специално облекло, на което се отпечатват боите от попаденията.

Учителят Асим Имамов от години води малки и големи ученици от школото в Абланица през почивните дни по кози пътеки, красиви местности и забележителности из региона и цялата страна. Самият Имамов е заклет турист и прави всичко възможно да предаде полезното си хоби на подрастващите от селото и да ги откъсне макар и за ден от застоялия начин на живот пред компютъра.

Освен прехода от Парил до хижа „Славянка” на връщане учениците с радост приеха и другото предложено им от Имамов  предизвикателство, а именно – дълъг преход през снежната планина до село Тешево, където ги чакаше микробус, за да ги върне обратно в Абланица.

„Тези дни за нас бяха прекрасно изпитание и незабравимо преживяване, а най-вълнуващи си остават чувствата и емоциите, които преживяхме на символичното бойно поле. Надяваме се господин Имамов отново да ни заведе там, защото и природата, и условията в базата бяха прекрасни, а туристическите преходи ни се отразиха страхотно“, коментираха днес единадесетокласниците от Абланица.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене