Планинските спасители в Банско са помогнали на 1057 пострадали туристи за година

Планинските спасители в Банско за изминалата 2015 година са оказали помощ на 1057 пострадали туристи в планината. Те са участвали в 41 спасителни акцци, като много от тях са били рискови. Затова днес кметът на община Банско Георги Икономов благодари на мъжете в червено и изрази към тях своята признателност.

Градоначалникът се срещна с екипа на Планинската спасителна служба в курорта по повод Международния ден на Червения кръст. Той изтъкна, че популярността на планината и курорта Банско ги прави посещавани от все повече любители на спорта и природата. Това неминуемо води до повишаване на риска и на броя инциденти в планината, както през зимния, така и през летния сезон.

„Вашият професионализъм, натрупан опит и не на последно място доброволна служба дават сигурност на нашата общност, че човешкия живот е защитен, дори и в трудно достъпните места в планината. Позволете да ви поздравя за животоспасяващата ви дейност и да ви пожелая здраве, професионална удовлетвореност и личен просперитет”, каза Икономов в обръщението си към планинските спасители.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене