40-г. Иван Мицев от с. Поленица е загиналият в катастрофата в Белгия между автобус и 2 ТИР-а

Санданското село Поленица потъна в траур, след като се разбра, че 40-годишният международен шофьор от селото Иван Мицев е загиналият българин в тежката катастрофа в Белгия, която стана навръх Гергьовден между туристически автобус и два камиона.

Трагедията се разиграла на магистралата в района на град Албек. Автобусът на два етажа, който превозвал 84 пътници, се ударил в спрял белгийски камион, а след това в автобуса се врязал тир, шофиран от 40-годишния Иван Мицев, който е починал на място. Шофьорът на другия камион в тежко състояние е транспортиран за болница, а 25 туристи са ранени.

Иван Мицев е семеен, има две деца – момче и момиче, в селото го знаят като много трудолюбив. Пред близки преди време споделял, че вече се чувства изтощен от професията си и трябва да помисли за друга работа. Открай време се справял с трудностите в живота. Той бил международен шофьор от дълги години, семейството му го очаквало да се прибере от път в дните след празниците, тъй като бил заминал още през януари тази година. Според запознати фирмата, към която е работил, е петричка.

Иван и брат му Георги загубили баща си преди години, който загинал нелепо в Русия. Трагедията тогава направила братята много силни и работливи мъже, които разчитали единствено на двете си ръце, коментират техни съселяни. Майка им, която вече е пенсионерка, се налагало често да ходи в Гърция на гурбет. Бащината къща реставрирали с двор за чудо и приказ и я направили образцов дом.

Съпругата на Иван – Петрана, също е много кротка и работлива жена. Семейството било за пример в селото, разказват потресени съседи на почерненото семейство.

Тялото на Иван Мицев все още не е транспортирано за България, тъй като процедурата изисква време за подготвянето на документите. Очаква се към края на седмицата трупът на младия мъж да бъде докаран от траурна белгийска агенция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене