Британец твърди, че на Банско едва се спасил от вълци

Тези хищници от години не са забелязвани в горите на Пирин

Британец твърди, че на Банско едва се спасил от вълци | Общество

Британецът Жанвеер Сандху твърди, че е оцелял по чудо в Банско след кошмарен инцидент по време на ваканцията си в България. Това информира таблоидът „Сън“. В статията се твърди, че на втория ден от почивката си в пиринския курорт, мъжът излязал да се разходи, но се отклонил от обработените писти, след което си ударил главата в дърво и се изгубил.

30-годишният британец разказва пред медиите на Острова, че прекарал нощта навън в страшен студ, а най-кошмарно било, когато го наобиколили три вълка. Пред таблоида той споделя, че е оцелял благодарение на адреналина и жаждата си да оцелее на всяка цена. За да се измъкне по-бързо, той свалил ските и обувките си и така успял да избяга от опасните хищници.

Заради това, че нямал нищо на краката си, крайниците му измръзнали. За да не се дехидратира ял сняг. Дочакал някак си сутринта и се добрал до някакво шосе, където бил намерен. Според информацията британецът бил откаран в болница в София, където лекарите спасили краката му от ампутация. В момента той е в болница в Челмсфорд, Есекс, където продължава лечението си.

Кметът на Банско Георги Икономов коментира за kana3.bg, че не му е докладвано за подобен инцидент, при който да е имало нападнат турист от вълци. Той сподели, че няма точни данни колко от опасните хищници бродят из горите в Пирин, но сподели опита си на ловец като каза, че никога по време на своите излети не е попадал на тях. 

Всъщност историята, разказана от Джанвир Санджу, е силно преувеличена. Това е същият британец, за който ви разказахме на 8 февруари. Той бе прекарал нощта, покатерил се на бор и без обувки, заради което краката му пострадаха сериозно. Той бе потърсил помощ в болницата в Разлог, където бе установено, че наистина има измръзване на краката, а по-късно и преместен в Благоевград. И тогава той твърдеше, че е бил гонен от вълци и се качил на дърво, за да се спаси от тях. Никой тогава не повярва на версията му за вълци и всеки се усъмни. Най-вероятно в случая му става въпрос за халюцинация, вследствие на употреба на опият.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене