Българин раздава козунаци в Сирия

Българският журналист Борис Анзов (в средата) в сирийската провинция Латакия СНИМКА: ФЕЙСБУК

“От благодарност закупих 50 козунака от Москва и ги подарих на руските войници в авиобаза Хмеймим в Сирия”, съобщи за “24 часа” българският журналист Борис Анзов. Той е в група от около 100 чуждестранни журналисти от 26 страни, които обикалят Сирия. Турът е организиран от министерството на отбраната на Русия.

Той е в група от около 100 чуждестранни журналисти от 26 страни, които обикалят Сирия. Турът е организиран от министерството на отбраната на Русия.

Журналистите пътуват с 5 автобуса с подсилена въоръжена охрана от бронетранспортьори, а два хеликоптера Ми-35 ги охраняват от въздуха. В Палмира очакват да се срещнат с руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

“Вчера (в сряда) в наша чест в руската авиобаза Хмеймим бе направен парад по случай 9 май. Колона от бронетранспортьори мина покрай нас – разказва Борис Анзов, кореспондент на “Четвърта власт & Медия Мост България”. – А вечерта присъствахме на примирителен процес в град Кетаба, където бивши терористи предадоха своето орьжие на властта и подписаха споразумение с пръстов отпечатък, че няма да воюват против редовната армия. Руски войници раздаваха хуманитарна помощ, а военни медици преглеждаха и оказваха помощ на мирните жители. Много от хората все още са объркани и не знаят какво да правят. До вчера са воювали против властта, а сега някои от тях предават оръжие.”

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене