Фюри: Не виждам как Чисора ще бие Пулев

Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри даде категорично предимство на Кубрат Пулев срещу съперника му Дерек Чисора в битката за европейската титла на Европейския боксов съюз (EBU) при най-тежките. Двубоят между кобрата и британския му опонент е тази вечер в Хамбург, като се явява и елиминационен за Международната боксова федерация, като победителят ще получи мач срещу шампиона на IBF Антъни Джошуа.

„Ще се радвам да го видя да печели и си мисля, че ще се разходя до Хамбург“, коментира Фюри. „Ще се радвам да бъда там и да го подкрепям, дори да изляза на ринга с него. Просто съм разтревожен, че той няма да може да надвие Пулев.“

„Българинът е по-висок боксор, докато Чисора е нисък агресор. Не знам как точно тренира за този бой и как се представя след втория мач по между ни. Ако трябва да съм съвсем честен, не виждам как ще го направи“

„Ще се радвам много за него, ако вземе тази европейска титла и получи шанс да се бори за световната. Винаги съм искал да направим и трети мач, но както съм казвал и преди – а съм човек, който си държи на думата – щом надвия Кличко още веднъж, слизам от ринга“, завърши Фюри.

Преди мача на Пулев срещу Чисора на няколко пъти провокира българина, което мнозина специалисти счетоха като лош сигнал относно увереността на тъмнокожия боксьор. Очевидно и Фюри мисли по същия начин, макар да подкрепя именно Чисора в сблъсъка.

Вчера вечерта на кантара преди мача отново стана напечено, след като британецът побесня и скочи срещу хора от щаба на Кобрата.В блъсканицата някой хвърли пластмасова бутилка по него и удари Чисора по главата. Разрастването на скандала едва бе предотвратено от двата щаба, защото Чисора тръгна да си връща на нападателя.

 

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене