Денят на Европа и на победата – 9 май, ще бъде отбелязан в Гоце Делчев

С две събития ще бъде отбелязан в гр. Гоце Делчев 9 май – Ден на Европа и Ден на победата.

По инициатива на Общинската комисия за борба с противообществени прояви на малолетните и непълнолетните, в Гоце Делчев ще се състои детски пленер, който ще се проведе на площада пред Дома на културата. Всички деца и ученици са добре дошли на събитието, което ще се проведе на 9 май 2016 г. /понеделник/ от 13.00 ч. пред Дома на културата.

Темата на пленера е „Моята България в обединена Европа” и за участниците няма възрастови ограничения. Осигурени са материали за рисуване и апликация. Всички творби ще участват в изложба, а за най-талантливите участници са предвидени награди.

На 9 май, по повод Деня на Европа и Деня на победата, Община Гоце Делчев и Общински исторически музей – Гоце Делчев организират фотоизложба на тема „Никой не е забравен и нищо не е забравено“ на Регионален исторически музей – Благоевград.

Изложбата е посветена на 71 – та годишнина от участието на българската армия в заключителната фаза на Втората световна война в периода 1944 – 1945 г. Откриването на изложбата ще бъде в 17.00 ч. в Общински исторически музей – Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене