Владимир Москов стана кмет на месеца за април

42 942 човека са гласували в конкурса на Портала на българските общини за кмет на месец април.

При общините с население между 20 и 50 000 души имаше изявен лидер от самото начало. Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев поведе убедително още в първите дни на надпреварата и в крайна сметка завърши с 42% повече от кмет на Ловеч – Корнелия Маринова. На трето място остана кметът на Смолян Николай Мелемов с 11%, а на последните две позиции се наредиха кметове
те на Омуртаг и Мездра.

Темата по която са гласували гражданите през този месец е сигурност.  „Под вещото ръководство на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов общината прие план за противодействие на тероризма. В него, в седем раздела, са предвидени съвместни действия на РУП – Гоце Делчев, Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”, Центъра за спешна медицинска помощ, община Гоце Делчев и Доброволния отряд за действие при бедствия и аварии. Изготвен е и списък на отговорните в тази връзка звена, като председател е градоначалникът Владимир Москов” – пише в сайта kmeta.bg.

При общините с население над 50 000 души, градоначалникът на Благоевград Атанас Камбитов изпревари своя колега от Добрич Йордан Йорданов с 40% на 37%. На последните три места останаха градоначалниците на Казанлък – Галина Стоянова, на Шумен – Любомир Христов и на Сливен- Стефан Радев.

Николай Георгиев, кмет на Кресна, не e дал шанс на своите конкуренти при общините с население до 20 000 души. На второ място, на 11% от него остана кметът на Кула д-р Владимир Владимиров, а на трето, четвърто и пето място останаха градоначалниците на Сливница, Малко Търново и Стражица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене