Децата на „Марек“ оставиха след себе си връстниците си от италианските „Ювентус“ и Сасуоло

Малките футболисти на дупничани, се прибраха в родния град с много впечатления и повишено самочувствие след визитата си в Италия

деца дупница 2Децата от футболната школа на „Марек 1915“, набор 2005 се прибраха от Италия, където взеха участие в турнир в Сеграте. Те се представиха много добре след една победа в групата над домакините от „Сеграте“ се класираха трети, а в следващата фаза на надпреварата победиха Понтизола с 2:1. След това загубиха от „Киево“(Верона), деца дупницаа това нареди в крайното  класиране на 10-то място. Допълнителен повод за самочувствие им дава фактът, че след тях останаха школите на елитните „Ювентус“ и „Сасуоло“.

Победител стана отбора на Торина, който бе в една група с Марек. Старши треньорът на мъжкият тим Борис Кръстев похвали децата и поведението им в Италия.Изпълнителният директор Янек Кючуков благодари на президента на клуба Борис Паризов, който пое всички разходи по пътуването и престоя им в Италия.

Децата на „Марек 1915“ се радваха по време на деца дупница 3мачовете на им на Апенините на подкрепа от страна на генералния консул на България в Милано Росен Руфев. Той бе част от голямата българска агитка, която подкрепи българчетата по време на футболния турнир в Сеграте. Децата, набор 2005 се наложиха в първият си мач с 2:1 над домакините от Сеграте. Точни в този двубой бяха Валери Петров и Даниел Паргов.

След трите мача българската делегация бе на обяд с консула ни в Милано Росен Руфев и Лучиано Гандини президент на футболната федерация на Северна Италия, който преди това награди лично дупничани и ги приветства за участието им в надпреварата. Домакин на децата в Италия е президента ФК „Марек 1915“ Борис Паризов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене