Младите от ДПС се готвят за евро изборите на 3 часов семинар в Гоце Делчев

DSC00487Радослав Ревански: „Младежите на ДПС са убедени, че ще имат четирима представители в Европейския парламент.”

В тричасов семинар под надслов: „Ние работим за либерална Европа!”, организиран на 08 март, в залата на НТС гр. Г. Делчев, под председателството на трима активисти на Младежката организация на ДПС – Станислав Анастасов, Айхан Айтем и Радослав Ревански, започна работата по теоретичната подготовка и обсъждането на теми, свързани с организацията и провеждането на предизборната кампания за „Евроизбори 2014г.”.
С присъствие уважиха младите активисти на ДПС почетните гости – народният представител от партията – г-н Ахмед Башев, кметицата на Община Гърмен – г-жа Минка Капитанова и областният лидер на ДПС в Пиринско – г-н Ведат Хюсеин.
Заседанието официално откри с емоционална реч М. Капитанова, която не скри радостта си, че имат такава активна, присъствена членска маса от младежи и симпатизанти, подчерта, че бъдещето на страната е в младежите и изрази надежда, че всеки от тях трябва да приеме присърце идеите на политическа партия ДПС, като също отправи пожелание за спечелване на минимум три мандата на европейско ниво, с наставлението: „да се борим заедно, за да успеем в единството на партията и да имаме напредък”.
Депутата Башев отправи осмомартенско пожелание за здраве и успешна работа в заседанието на младите депесари и обстойно, в десетминутна реч пред младежите на ДПС от Пиринско, начерта основните насоки за протичане на подготовката на Млажежката обранизация за „Евроизбори 2014”.
Политическата ситуация той определи като тежка, работата с коалициония партньор – много трудна, но не скри оптимизма си от предстоящите избори, както и реалната възможност ДПС да имат поне четирима евродепутати от България, да запазят присъствие във властта и да имат успешно развитие като европейска партия:
„Ситуацията, в която се намираме в момента е много тежка, ние преживяваме много трудности, когато сме във властта, имаме много проблеми и нерешени основателни претенции на младежите в ДПС, и всички това го знаем. За съжаление не можем да направим всичко, което ни се иска, защото много трудно работим с коалиционния партньор или с партньора, с когото подкрепяме правителството, ако това е по-точния израз. Много трудно се работи с тях, защото независимо от това, че подкрепяме заедно едно правителство, ние сме различни политически субекти и имаме различни идеи, виждания и принципи. Много често проблемите, които имаме са от самия партьор, с когото подкрепяме правителството, но разбира се, това не може да звучи като оправдание пред Вас, защото аз съм изпазил своята позиция на най-високо ниво, че ДПС е длъжник на младежите си. Това го казвам най-отговорно, защото Вие сте хората, които знаете повече от нас и сте по-подготвени от нас в съвремените условия и колкото по-бързо нашата партия съумее да привлече и да вкара във властовите структури на държавата младежите на ДПС, толкова по-бързо и по-добре ще се развива и самата организация.”
Башев се спря по-конкретно на целите и партийните интереси, които са най-важни, за да имат резултатност за ДПС предстоящите избори, както и оставането им във властта:
„Целите, които нашата партия ни поставя са много високи и много тежки, много отговорни и в тази връзка ние трябва понякога да проявяваме и разбиране и да поставяме над всичко големия партиен интерес. Големият партиен интерес днес означава не само успешно представяне на Евроизборите, означава и запазване на управлението на държавата, такова, каквото е в момента, запазване, гарантиране участието на ДПС във властта. В този смисъл, предстоящите евроизбори, за които и Вие сте се събрали днес, не са просто избори за европейски депутати, те са избори за отстояване на властта в България. Всички знаете, че загубим ли европейските избори, отиваме на предсрочни парламентарни, а оттам нататък нещата стават изключително непредвидими, защото не е тайна, че всички политически партии, включително и нашия партньор, с който подкрепяме управлението на кабинета на Орешарски, много не ни обичат – това е истината и всеки ще си работи за себе си, без да се интересува, какви коалиции, какви споразумения ще се правят след изборите . Общо взето никой не иска да има за партньор ДПС, независимо че ДПС е най-предвидимия партньор, най-стегнатия, най-отговорния, най-сериозния, най-принципния, но има други неща, които влияят, затова да не ни желаят – това са общовзето малцинствените проблеми, проблемите, които дразнят за съжаление гражданското общество в европейска България.
Така, че нашата най-близка цел са Европейските избори, за да можем да подредим оттам нататък нещата такива, каквито ги желаем и всички да продължим да навлизаме лека-полека, в добрия смисъл на думата, в управлението на държавата, ние неминуемо трябва да минем през едни успешни европейски избори. Естествено, досега евроизборите са били леко подценявани от хората и от нас, самите, защото си мислехме, че няма какво толкова да очакваме от европейските депутати. Но сега аз бих ви казал нещо, което би трябвало да отстояваме всички, и преди всичко Вие като младежи, тъй като това касае непосредствено най-много Вас – в европейските избори дано да спечелим минимум трима, а защо не и четирима евродепутати.
Нашите евродепутати, които ще изберем, не могат да намерят пряка връзка с всеки един от нас, с всеки район, с всички избиратели, защото са малко на фона на 450-500 хиляди избиратели на ДПС, които очакваме, но ние можем да поискаме нещо много важно, което досега не е правено, от тези европейски депутати и това трябва да е една от целите на МО на ДПС. Тези европейски депутати да организират свои центрове в районите, в които има компактно много избиратели на ДПС.
Ние, в Благоевградска област досега не сме имали, или ако сме имали това е откъслечни срещи с европейските депутати. Трябва да имаме претенция в Благоевградска област да има Информационен център на един от нашите европейски депутати, за да можете Вие да получавате информация непосредствено от Европа, непосредствено чрез нашите европейски парламентаристи, какво се случва там и какви са възможностите да участвате пряко в европейския парламентаризъм. Не е необходимо само да се правят отвреме-навреме екскурзии до Брюксел и с това да се отчитат нашите европейски депутати, че нещо са свършили, необходимо е да имате връзка, да имате център, откъдето да получавате непрекъсната, ежедневна връзка оттам. Това е една от задачите, която е много важна и изпълнима и провокирам да искате, да търсите възможности през следващите месеци и години да имате такъв център в област Благоевград. Областта дава изключително много за успеха на ДПС и можем да си позволим такава претенция, но разбира се, първото нещо което трябва да свършим е да стягаме още от сега редиците, да изграждаме щабове, да се подготвяме, защото не само, че са много важни изборите, но и те ще бъдат и много тежки, защото всички, още повече опозицията ясно съзнава, че пътят на властта в България минава през Европейските избори.”
В заключение, лидерът Башев изрази надеждите си, за правилното разпределяне на отговорностите между младите активисти:
„Уважаеми млади хора, наред с днешния семинар, който надявам се, че ще е ползотворен към подготовката на изборите, всеки дин от вас трябва много сериозно и отговорно да поеме ангажименти пред ръководството, пред избирателите и пред вашите приятели, какво точно ще правиме и какви са точните отговорности на всеки, за да спечелим убедително предстоящите Европейски избори на 25.05.2014 г. “

След официалната презентация на А. Башев, партийното заседание протече при затворени врати, без медийно присъствие, като непосредствно след приключване на заседанието г-н Радослав Ревански – член на централното ръководсто на МО на ДПС, даде официално изявление за в-к „Струма”:
„Основната тема беше – „Ние работим за либерална Европа” , казано на разбираем език – стягаме се за Европейските избори – на 25 май т.г.
В презентацията имаше и теми от чисто партийно естество и теми, засягащи развитието на страната и актуалната политико-икономическа обстановка.
Днес не направихме отчетно изборно събрание, нямаше такава точка от дневния ред. Младежите на ДПС са убедени, че ще имаме четирима евродепутати за цяла България – постижимо е. Имената още не се знаят, в момента текат процедури по номинацията, в ДПС всичко идва отдолу-нагоре, от местните съвети, после от общинските и областните, очакваме да се направят много номинаци. Всяка областна структура има право да номинира до 17 кандидата, народни представители за Европейския парламент, така че има много широка палитрата и мойто лично очакване и надежда е, да има номинирани много активни младежи. Днес в събитието участваха над 70 младежи и симпатизанти на организацията.”
Презентацията пред младежите-семинаристи се осъществи на високо технологично ниво, бяха раздадени материали за предстоящата им политическа дейност, като до края на заседанието се запази ведра и приповдигната емоционална атмосфера.
От организаторите на семинара разбрахме, че под този надслов – „Ние работим за либерална Европа!”ще протекат и предизборните заседанията на МО на ДПС във всички краища на страната.

1899871_719032561474973_864483385_n1899871_719032561474973_864483385_n

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене