Задържаха семейство с бебе от петричкото село Скрът да пренася цигари от Македония, ТИР с тютюн от София за Гърция спрян на Кулата

контрабандни цигари

В навечерието на 8 март на ГКПП Златарево е задържано цяло семейство от петричкото село Скрът, рентгенът на митницата при проверка на автомобила открил цигарите, укрити под стелките на автомобила. Заедно с Иво. Р. в колата са пътували съпругата и малкото им бебе. След разпити те са освободени, съставен им е акт. Семейството било на пазар в Струмица и наред с всичко останало направили опит да пренесат цигари за препродажба. По случая е образувано дознание.
Снощи на ГКПП Кулата бе задържан и ТИР, пътуващ за Гърция, който превозвал тютюн. Митничарите спрели огромното возило малко след полунощ. В случая не е ясно все още дали става въпрос за контрабанден износ на тютюн, работата продължава. В района на петричко контрабандата на цигари се превръща в бич за полиция и митнически власти, тъй като е един от основните начини за препитание. Контрабандни цигари се продават „под масата“ навсякъде в региона. Независимо от непрекъснатите проверки контрабандистите успяват да внасят цигари без бандерол. Няколко поредни удара нанесоха на основните играчи в бранша полицаите и в Петрич и в Благоевград, но контрабандата не спира. Нашенци минават неколкократно пунктовете и започнаха да пренасят по – малко количество цигари така, че да успеят да минат през митническия контрол.

struma.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене