След изява в кулинарна изложба: Засипаха абитуриент от ПГ по МСС „Пейо Яворов“ с куп предложения за работа в елитни ресторанти

След успешното си представяне в кулинарното състезание, проведено в рамките на „Ден на професиите“ в ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев, зрелостникът Николай Чоков, още незавършил средното си образование, получи цяла дузина предложения за работа като готвач в елитни заведения, намиращи се в курорта Огняново.

Младежът от село Господинци е сред първите трима, спечелили престижния конкурс, като получи и стимулираща награда от 500 лева за кулинарните си умения. Дали познанията и уменията, които е придобил в училище, или талантът му в кухнята е наследен от невероятната майсторка в кулинарията – баба му Деси, и от баща му Бейзит, не е ясно, но младият Николай Чоков е сред малкото ученици, които ръководството на училището високо цени.

Най-щастливи обаче са неговата майка Анелия и кметството в Господинци, които му пожелаха да е жив и здрав и все така целеустремен в професията си, която придоби в ПГ по МСС „Пейо Яворов“.

Николай получи и пожелания златните му ръце в сферата на кулинарното изкуство да го отведат до състезанието „Master Chef“.

Преди две седмици на среща в малката зала на кметството в Господинци, пред родители и местната управа, ръководството на училището, които след броени дни ще изпрати абитуриента Николай Чоков, го посочило пред всички като пример в отбора на отличниците в школото с безупречно поведение, отговорност и възпитание.

„Николай Чоков е гордост за всички от селото ни и ние го подкрепяме от все сърце и му желаем успешна реализация и признание от бъдещите му работодатели за перфектните умения, придобити както от най-близките си вкъщи, така и в ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев“, коментира с нескрита гордост и кметът на Господинци Ахмед Ходжов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене