Половината национален отбор на България по волейбол в Дупница, треска за билети за мачовете на Марек

Истинско нашествие на национални играчи се забелязва в Дупница. От днес в спортната зала стартират срещите от група Б на турнира за Купата на България по волейбол. От 18 часа днес е първата среща между „Арда“ (Кж) и „Монтана“. Според специалистите, отборът на Кърджали ще отпадне в тази група, тъй като не успя да се подсили с играчи, докато Марек Юнион-Ивкони и Монтана привлякоха класни състезатели.

Днес, пред дупнишките фенове с екипа на Монтана ще излязат капитана на националния отбор Тодор Алексиев и централният блокировач Теодор Тодоров. Двамата ще засилят и без това изключително силния откъм селекция тим, който изпусна титлата, но сега се цели в трофея. Арда разчита на играчите си от шампионата, но в срещите от първенството показа, че играе изключително успешно срещу този съперник и едва ли днес ще излезе като обречен.

С Марек Юнион-Ивкони вече тренират пък Тодор Вълчев и Златан Йорданов, които са двамата легионери в състава на Найден Найденов. Утре сутрин, първа тренировка ще направи с родния си клуб тазгодишният шампион в Турция с Халкбанк Цветан Соколов. Именно от Дупница, „Поразяващата ръка“ пот Ресилово тръгна за световния волейбол. Тримата ще дебютират утре от 18 часа срещу Арда.

От ръководството на клуба вече пуснаха в продажба билетите за мачовете, които са с цена 2 и 3 лева и могат да бъдат закупени в офиса. Очаква се утре и особено вдругиден сериозно нашествие на фенове от София. Над 100 са досега заявилите от столицата любители на този спорт, които ще акостират в новата дупнишка зала заради националните състезатели. Отделно се чакат и поне 3 автобуса с фенове от Монтана. Интересът е огромен и се очаква пропуските да бъдат изкупени още утре до обяд. В сряда от 18 часа се очаква епична битка между Марек Юнион-Ивкони и Монтана.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене