Детско утро под надслов „Сълзите на мама”

На  22 април  от 16.30 часа в Читалнята на Детски отдел  се проведе Детско утро под надслов „Сълзите на мама” по случай  Световния ден на книгата и авторското право.

Участници в тържеството  бяха  Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от ІV клас на ІІІ ОУ „Д. Талев” – ръководител г-жа София Рупова.

Библиотекар от отдела  разказа на децата за честването на  Световния ден на книгата и авторското право и връчи на четвъртокласниците новите им читателски карти.

Известният български писател Димитър Талев е патрон на Регионална библиотека  Благоевград и на ІІІ Основно училище в града.  През 2016 г. се навършват 50 г. от смъртта на писателя. Трето основно училище чества 60г. юбилей.

Децата представиха празнична програма под мотото „IV А клас за Димитър Талев с плам“. Учениците  представиха биографични сведения за Димитър Талев, мисли на писателя и мисли за него. Представена бе и книгата му за деца „Сълзите на мама”. Четвъртокласниците прочетоха щафетно разкази от сборника.  Четвъртокласниците прочетоха творби, посветени на Димитър Талев, написани от бивши и настоящи ученици на Трето основно училище. Г-жа Рупова проведе викторина  за Димитър Талев.

За доброто представяне в тържеството и за знанията им за Димитър Талев учениците получиха грамоти от г-жа Рупова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене