Благоевградските близнаци Цоневи с ултиматум от „Левски“

Борислав Цонев и Радослав Цонев са получили ултиматум от ръководството на „сините“, което иска да задържи близнаците

Двамата са част от първия отбор от преди 5 години, когато дебютираха за 26-кратните шампиони, но независимо от притежаваните качества не успяха да се наложат като твърди титуляри. Техните договори с „Левски“ изтичат през юни, като вече имат предложения за нов, но още не е ясно дали ще приемат предложението на клуба.

Според информацията, тиражирана от хора в клуба спортният директор Георги Иванов-Гонзо в компанията на Иво Тонев няколко пъти се е срещал с благоевградчаните, които все още не са дали окончателен отговор. След последната среща Иванов обявил на талантите, които той лансира в Левски и „А“ група, че имат краен срок – девети май, за да кажат: „Да“ или „Не“. Причината за забавянето на отговорите на младоците е свързана не с финансови искания от страна на Борислав и Радослав, а във факта, че желаят да играят повече, а не да търкат резервната скамейка за сметка на недоказани чужденци или пък на треньорски „контузии“.

Радослав Цонев има 55 мача и четири гола за Левски във всички турнири. Един от тях е и последният, реализиран от играч на „сините“ във вечното дерби с ЦСКА в „А“ група при поражението с 1:3 през април 2014 година. Утре пропуска срещата с Лудогорец поради наказание. Боби пък има 41 мача и пет попадения за „сините“ във всички турнири. Той претърпя две тежки контузии, но вече е готов и игра при победата с 3:0 в контролата над Рилски спортист миналата събота.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене