ВИДЕО: Учениците и персоналът на ПГ НСС „П. Яворов“ в Гоце Делчев – най-активни в пролетното почистване

Днес в Гоце Делчев стартира традиционното великденско почистване на Града. Десетдневката на почистване ще продължи до 22 април. Най-нетърпеливи и най-активни в първият ден на кампанията се оказаха учениците и персоналът на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „П. Яворов“, на които се падна да се погрижат за почистването на огромния район межди гимназията и предприятието „Пиринтекс“. Учители и ученици чистят от бурени и боклуци обществените тротоари както и зелени площи край пътя. Боядисват се с ярки цветове и перилата на мостът над река Градска с цел изостряне вниманието на шофьорите за постигане на по-безопасно движение.
За най-добре представилите се участниците в почистването, община Гоце Делчев обяви парични награди. „Учениците и персоналът на нашата гимназия са амбицирани да докажат, че са училището е с най-сплотен колектив и уверен съм, че ще се представят най-добре“, сподели директорът на учебното заведение, Ангел Живков.
Тази година, кампанията по почистването на град Гоце Делчев се провежда под мото „Мисията не е невъзможна“. Община Гоце Делчев е подсигурила на всички граждани от общината желаещи да се включат в традиционната кампания полиетиленови торби и ръкавици, както и съдействие при извозването на събраните отпадъци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене