Над 180 ученици от Пиринско мерят сили в купата на Coca-Cola

Звездата от X-Factor Кристиян Костов ще забавлява футболните фенове в
спортен комплекс „Арена парк”

Днес над 180 ученици от област Благоевград ще се впуснат във футболна надпревара за Купата на Coca-Cola: Движи се! Спортен комплекс „Арена парк” в града ще бъде домакин на междуучилищните футболни турнири, в които тази година ще вземат участие над 15 000 подрастващи от цялата страна. За пета поредна година надпреварата ще привлече запалените фенове на движението и спорта с редица забавни игри и изненади – както за отборите участници, така и за техните семейства и приятели, дошли на стадиона.

Победилите в зоналния турнир ще си спечелят място на финала на 19 юни 2016 г. в София и ще могат да се борят за голямата награда в Купата на Coca-Cola: Движи се! – посещение на мач от полуфиналите на UEFA EURO 2016.

Много приятни емоции, танци, забавления и награди очакват поддръжниците на футболните отбори в Благоевград, заедно с младия поп изпълнител от X-Factor Кристиян Костов, който ще се погрижи за доброто настроение на стадиона. Тийн-звездата ще покаже най-добрите си стъпки на дансинга и ще потанцува заедно със своите фенове в специално организирания кът „Раздвижи своя талант“.

Кристиян Костов, Михаела Маринова, Михаела Филева и Михаил Христов са сред звездите, които тази година ще забавляват, но и мотивират футболните запалянковци и фенове на Купата на Coca-Cola не само на стадиона, но и извън него. Заедно с двукратния параолимпийски шампион в дисциплината „Скок дължина“ Михаил Христов, музикалните изпълнители вече отправят различни предизвикателства към подрастващите в платформите Facebook и MySPARX.

Вече тече и петото по ред предизвикателство под надслов „5-и кръг: Вратарят“, отправено от Михаела Маринова, която кани феновете да покажат най-доброто спасяване на гол. Феновете ще могат да видят предизвикателството на талантливата певица в специално записаното за турнира видео на МySPARKS.bg до 13:00 ч. на 18 април 2016 г.

Вече 5 години междуучилищният футболен турнир мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Тази година за първи път в историята на Купата на Coca-Cola: Движи се! е включена и нова възрастова група между 14 и 16 години. След София и Благоевград надпреварата ще продължи в още 6 региона в страната, а отборите победители от всяка община ще имат възможност да се състезават за голямата награда в Купата на Coca-Cola: Движи се!. По традиция всички фенове на футбола ще имат възможност да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене