С много въпроси и голям интерес протече срещата между Неврокопски митрополит Серафим и ученици от града

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим се срещна с ученици от Второ основно училище „Димитър Благоев“- Благоевград във Владишки дом на Неврокопската Света митрополия в областния център, съобщи ‘‘Фокус’’ .

Преди срещата с митрополит Серафим, учениците научиха историята на Владишкия дом в Благоевград, като тя бе разказана от уредник в Светия дом.

По думите на уредника, центърът на Неврокопската епархия сега е в Гоце Делчев, като уточни, че Неврокоп е старото име на Гоце Делчев, защото неврокопчани са успели да извоюват първи след Освобождението на България църковна независимост. Уредникът запозна децата с част от символите на християнството, като котвата, която символизира надеждата и пречупения кръст.

Според присъстващите срещата е била изключително приятна и ползотворна. Митрополит Серафим разказа на учениците за най-тачения празник – Великден, като преди това им разказа историята за Възкресение Лазарово и Вход Господен в Йерусалим. Срещата между учениците и Митрополит Серафим протече изключително занимателно и поучително за тях. Децата отговаряха на зададените въпроси от митрополита, които бяха свързани с Великден, като показаха завидни знания за празника. Митрополит Серафим подчерта пред младата аудитория, че Възкресението Христово е основата на православната вяра.

“Няма друга такава вяра, която да проповядва възкресението и вечния живот“, заяви Митрополит Серафим.

От своя страна учениците също зададоха много интересни въпроси, като най-интересен бе въпросът “Защо се боядисват яйца на Великден?”.
В края на срещата всички уеници получиха подарък Евангелие от Неврокопаския митрополит Серафим. На 14 април в Общинския младежки дом той ще се срещне с ученици от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“.

– See more at: http://pirinsko.com/s-mnogo-vyprosi-i-golqm-interes-proteche-sreshtata-mejdu-nevrokopski-mitropolit-serafim-i-uchenici-ot-grada-20382.html#sthash.3GB5veen.dpuf

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене