Свържете се с нас

Таблоид

Девойка от Сатовча – продуцент и журналист в една от големите телевизии в Хаваи, с дебют в скалното катерене на Mokuleia стена

Публикувано

на

Девойка от Сатовча, която е един от главните продуценти в голяма телевизия в Хаваи, преди дни направи първия си опит в скалното катерене и стигна до най-високата точка на базалтовата Mokuleia стена, намираща се в континенталната част на САЩ.

Красивата и много смела Жулиета Ибишева е спортна натура и затова откакто е в Хаваи, не пропуска участие в почти всички спортни състезания като по уникален начин свързва полезното с приятното.

Mokuleia стена е скала от изключителен базалт, основно със спортни маршрути от 40 до 90 фута дължина и 5.7 до 5.13 височина.

В почивните дни, на нея могат да се видят по над 20 катерачи на ден, но през седмицата е възможно да няма и нито един. Тя се счита за единствената скала в САЩ, която дава изключителен тласък за екстремния спорт, който е с продължителност на сезона от 365 дни.

Специалисти и катерачи твърдят, че мястото било страхотно и любимо за много хора от цял свят, предимно за любители на скалното катерене. Катерачите предупреждават ентусиазираните аматьори, че катеренето по Mokuleia стена изисква коренно различен стил от традиционното скално катерене заради по-хлъзгавия и влажен характер на скалата и самия климат.

Местността предлага на туристите около 56 маршрута, много от които смесени, като за първия си опит аматьорите предпочитат възможно най-леките. В разрез с установената аматьорска практика, смелата и упорита българка Жулиета избрала за своя прощъпулник възможно най-трудния маршрут и достигнала успешно до най-високата му точка.

Близките на девойката са категорични, че упоритостта и целеустремеността си е наследила от майка си. Жулиета е дъщеря на бившия заместник-кмет на община Сатовча Зайра Ибишева, която продължава да е фактор в управлението на общината вече като общински съветник.

Преди години дъщеря й Жулиета замина на студентска бригада в Америка и от там тя съобщи на семейството си за кардиналното си решение да остане.

В момента тя е продуцент, режисьор и журналист в една от големите телевизии в Хаваи, печели добре, живее на брега на морето в Хонолулу, има собствен автомобил, много приятели и професия, за която казва, че не би заменила с друга.

В Хаваи според нея най-уникалното е атмосферата и начинът, по който се чувства всеки там – сякаш избавен от всички грижи, омагьосан от усмихнатите и приветливи лица на хората, което в България, за съжаление, все още не се случва.

„Тази атмосфера почувствах още първата сутрин, когато се събудих в Хаваи. Работя понякога по 15, дори по 20 часа в денонощието. Страшно много си обичам професията и не усещам дори как се е изнизала нощта в работа“, споделя Жулиета.

 

коментара

Таблоид

Вътрешно отделение в санданската болница преустанови приема на пациенти

Публикувано

на

Вътрешно отделение на МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански стартира от вчера ремонтни дейности и преустанови приема на пациенти. Те се препращат болницата в Петрич.

Отделението по вътрешни болести в Сандански със завеждащ д-р Огнян Благоев ще стартира отново работа на 19 август.

От днес, 16.07.2019 г., пък възстановяват работа отделението по неонатология и родилно отделение в Сандански, което временно бе преустановило приема на родилки заради излизането на лекарите в отпуск. От днес екипът вече е на работа и няма да се налага бъдещите майки да бъдат пращани в болницата в Петрич.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Благоевградският Кауфланд отнесе 500лв. глоба!

Публикувано

на

Инспектори на ОДБХ-Благоевград глобиха хипермаркет Кауфланд в Благоевград за нарушение на Закона за храните. По време на Коледните празници те направили проверка в търговския обект, при която установили, че се предлагат бързо развалящи се храни – салати, съхранявани в хладилна витрина на щанд за свежи храни. На опаковката на храните били поставени етикети с информация за срока с минимална трайност с текст „най-добър до…“ и дата.

Етикетите не съответствали на изискванията на разпоредбите и инспекторите издали предписание да се актуализира информацията, написана върху тях относно срок на годност, като датата се предхожда от текст „Използвай преди“. Срокът за изпълнението на предписанието бил 1 месец.

През март 2019 година инспекторите отново отишли в Кауфланд, за да проверят дали установените нередности са коригирани. Предписанието не било изпълнено. Съставили акт за установеното административно нарушение в размер на 500лв. Управителят на „Кауфланд българия еоод енд ко“ КД обжалвал наложената санкция пред Районен съд Благоевград, но съдът потвърдил сериозността на констатираното нарушение и глобата./struma.com/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ