Югозападното държавно предприятие информира че е разпоредена проверка за незаконна сеч в района на Катарино

Във връзка с публикация в късния следобед в регионално електронно издание за „поголовна сеч на борова гора край Разлог”, Югозападното държавно предприятие информира, че след подаден сигнал днес за незаконна сеч в района на Катарино, на територията на ТП „ДГС Разлог”, веднага е разпоредена проверка от директора на Югозападното държавно предприятие.

Съставени са констативни протоколи за извършено нарушение. По първоначална информация е установено, че незаконно са отрязани не повече от 40 – 50 млади дървета, а не 200 както е посочено в публикацията.

Утре – 14 април, представители на ЮЗДП продължават проверката на терен, като ще бъдат изискани писмени обяснения от горския надзирател и началника на участъка. Ще бъдат проверени и пътищата в района, за които се твърди, че „може би са направени умишлени изкопи от ДГС-Разлог, с цел да се предотврати посещение на населението в криминализираната местност.”

Районът около Разлог продължава да бъде критичен по отношение на незаконните сечи, въпреки въведените денонощни дежурства от страна на ЮЗДП повече от година и половина и въпреки десетките съставени актове. Посегателствата не биха били възможни без наличието на потребители на незаконна дървесина.

ЮЗДП ще предостави допълнителна информация по случая

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене