„Пирин“ Разлог и „Тетевен Волей“ последните финалисти при юношите до 20 г.

Отборите на „Тетевен Волей“ (Тетевен) и „Пирин“ (Разлог) за юноши старша възраст (до 20 г.) станаха последните два финалиста в държавното първенство по волейбол на България за тази възраст.

Двата тима заеха първите две места на заключителната, трета квалификация, която събра в борба за две квоти трите първенци от проведените преди това квалификации. Турнирът се проведе в Разлог и в него участваха домакините от „Пирин“, „Тетевен волей“ и „Монтана“.

По пътя към успеха волейболистите на Тетевен постигнаха две победи над съперниците, като първо надиграха Монтана с 3:0, а в последствие се наложиха и над Пирин с 3:2 гейма. Втори останаха пиринци с една победа над Монтана. Представителите на Монтана завършиха без успех и отпаднаха от по-нататъшната борба.

Резултати:

Тетевен Волей – Монтана 3:0

Пирин – Монтана 3:0

Тетевен Волей – Пирин 3:2

С класирайнето си на държавни финали волейболистите на Тетевен, които са водени от Весела Братоева записаха първо историческо достигане до спора за титлата.

Финалният турнир ще се проведе от 16 до 20 април в Дупница. В него участват осем отбора, като до тази фаза достигнаха отборите на „Марек“ (Дупница), „Славия“ (София), ЦСКА (София), „Черно Море“ (Варна), „Арда“ (Кърджали), „Виктория Волей“ (Пловдив), „Тетевен Волей“ (Тетевен), и „Пирин“ (Разлог).

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене