Малцина го биха го направили!!! Треньор дарява цялата си заплата без остатък! Невероятно, но факт!!!

Става дума за младия наставник на „Светкавица“ Петър Алексиев дарява до стотинка цялото си месечно възнаграждение на детско-юношеската школа на тима.

Един от най-младите треньори в България и най-младият в мъжкия футбол, е официализирал всичко, след като е представил официален документ до президента на клуба. 30-годишният специалист, роден в Бургас е решил това като жест на съпричастност към каузата на клуба като израз на личен опит потребностите и разходите на всяка една подрастваща люпилня, за да бъде тя конкурентна.

Най-младият футболен треньор при мъжете оглавява най- масовата и ударно развиващата се школа у нас – ДФК Звездичка. В Бургас специално рецептата е упорита и последователна работа с ясна концепция.

В него феновете на отбора припознаха така нужния водач, който е едно цяло с клуба си, макар че не е роден в Търговище. Те не крият сравненията си с негови колеги, дори със заплата от четири и петцифрена сума, сред които за момента никой не се сеща да са правили подобен жест. Те го оприличиха с Ръсел Кроу във филма „Гладиатор“, където главният герой, който работи кораво, за да печели сърцата на публиката с мъжество и победи.

„Осъзнавам, че сумата в никакъв случай не е достатъчна да покрие нуждите на школата, но вярвам, че примерът ми ще бъде последван и от други футболни съмишленици из страната. Всяка малка стъпка, всеки малък жест е пътят към промяната на възприятията и съм убеден, че ще спечелим нови безкрайно обичащи футбола последователи. Нека всеки ден, с мисли и действия да даваме пример и енергия на младите играчи“, казва старшията на „Светкавица“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене