Футболистът от Копривлен Борис Шиндов –от гурбет до топ-футболист в Германия

Интервю на Стоян ЦВЕТКОВ
Борис Шиндов е роден в Копривлен на четвърти април през 1990 година. Още от малък се занимава с футбол като преминава през школите на местният „Граничар“, след това в Пирин Гоце Делчев и Пирин Благоевград. Преди две години решава да замине за Германия, където живеят майка му и баща му и след изкарани проби в местния отбор „Дохау“ получава професионален договор.
– Здравей, Борис, разкажи за себе си?
– Занимавам се с футбол, от както се помня. За мен той не е просто спорт, а начин на живот. Аз не се виждам без футбола. Това е нещото, което ме прави щастлив.
– Разкажи малко за това как се стигна до договор с отбора от Германия?
– В Германия дойдох при майка ми и баща ми, които работят тук. Аз отидох на проби в местният отбор Дохау. Те ме харесаха и ми предложиха договор, които аз мигновено приех, без да се замислям.
– В коя дивизия се подвизаваш?
– Отборът ми е в пета лига и в момента сме първи в класирането.
– Доволен ли си от обстановката?
Да, доволен съм. Треньорът е много готин човек и голям професионалист. Колегите ми са уникални пичове и най – вече големи професионалисти.
– Мислиш ли, че може да постигнеш повече във футбола?
Човек винаги трябва да се стреми към нещо по-добро, независимо дали се отнася за футбол или като цяло в живота си. Надявам се и се трудя адски много, за да вървя само и единствено на горе.
– Разкажи за родното си място?
– Родом съм от едно от най-красивите села! Горд съм, че съм от Копривлен!
– Какво би те върнало там?
Ами, честно казано, би ме върнало семейството ми и най-близките ми хора.. Но като цяло в България няма перспектива за абсолютно нищо за мое голямо съжаление. Но аз, където и да се намирам по света, винаги мисля за Копривлен – все пак камъкът си тежи на мястото!
– Благодаря ви! Успех!
И аз ви благодаря!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене