Цял квартал в Кюстендил пропищя от пияни тийнейджъри, потрошили и превърнали детска площадка в кръчма (СНИМКИ)

Цял жилищен квартал пропищя от тийнейджъри, които си купуват алкохол от денонощни магазини и пиянстват на една от детски площадки, намиращи се в кюстендилския квартал „Запад“. Този път резултатът бяха потрошени пейки, люлки и пързалки.

“Децата нямат вина за това. Тези площадки са създадени за деца, а не са кръчми. Недопустимо е. Подавали сме множество сигнали на тел 112, но без резултат. Идва полицията, гони пияните младежи и те пак се връщат да си допият. Имам две деца, които стават свидетели на тези грозни сцени“, коментира майка, живееща в същия район от града.

Не стигнало това на вандалите, но тази сутрин те решили да потрошат съоръженията, на които се радват най-малките жители на областния град.

Същата гледка е почти ежедневна, оплакват се живеещи в района. „Никой не казва чия собственост е детската площадка. Тя се намира в двора на сградата, в която се помещават ЕГ „Д-р Петър Берон“ и Гимназия „Неофит Рилски“ в Кюстендил. Била изградена от общината и така отговорността се размива. Трябва да бъдат взети мерки. Не може повече така“, гневят се жители на квартал „Запад“.

Репортер на ИНФОМРЕЖА видя на мястото празни бутилки от бира, множество кутии от цигари и потрошени съоръжения.

„Веднъж заведох децата си там и младежи ни подгониха, че им пречим. Просто нямам думи от възмущение“, коментира още майка от квартала.

Детската площадка е изградена от общинската администрация, но предадена за стопанисване на учебните заведения.

„Няма как общината да сложи охрана на всяко едно съоръжение“, коментираха от кметската администрация в града.

Изцяло достъпът до тези съоръжения е поверен на учебните заведения, които се помещават там.

Тази ситуация обаче не се харесва на жителите на кюстендилския квартал, които искат някой да поеме отговорност и проблемът да бъде разрешен.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене